Χρυσό για την εκπληκτική Κατερίνα Στεφανίδη που επιβεβαίωσε τα προγνωστικά!!

Στα 4.85 "πέταξε" η Κατερίνα Στεφανίδη κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Με μία εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του άλματος επί κοντώ, η εκπληκτική 26χρονη πρωταθλήτρια μας, ήταν κυρίαρχη από την αρχή του αγώνα και μόνο για μία στιγμή βρέθηκε πίσω, αλλά ξεπερνώντας το 4.85, πήρε την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερη την Αμερικανίδα Μόρις με το ίδιο ύψος και τρίτη τη Νεοζηλανδή Μακάρτνεϊ με 4.80.

Ο τελικός άρχισε από τα 4.35, αλλά η Στεφανίδη άφησε τα πρώτα ύψη και ξεκίνησε από τα 4.60, τα οποία πέρασε με χαρακτηριστική άνεση με αποτέλεσμα από την αρχή του αγώνα, να προηγείται. Στο ύψος αυτό, ήδη τρεις αθλήτριες δεν τα κατάφεραν και «αποχαιρέτησαν» τον αγώνα.
Η Στεφανίδη πέρασε τα 4.70 με την πρώτη και στο ύψος αυτό έγινε το μεγάλο ξεκαθάρισμα καθώς το πέρασαν μόνο έξι αθλήτριες.

Στα 4.80 η Κατερίνα απέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια, καθώς ενώ πήγε ψηλά, το κατέβασμα δεν ήταν καλό και παρέσυρε τον πήχη! Αντιθέτως το πέρασε η Μακάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία και πήρε το προβάδισμα στον αγώνα. Η Κατερίνα, όμως, στη δεύτερη προσπάθεια έδειξε τον καλό της εαυτό και το πέρασε επίσης εντυπωσιακά, άλμα που της έδωσε την είσοδο στην τετράδα του τελικού καθώς όλες οι υπόλοιπες αθλήτριες αποκλείστηκαν καθώς και τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

Το αποφασιστικό της άλμα ήταν το δεύτερο επιτυχημένο στα 4.85, που της κατοχύρωσε το ασημένιο μετάλλιο. Η Αμερικανίδα Μόρις συνέχισε κι αυτή, με τις δύο αθλήτριες να μονομαχούν στα 4.90, ύψος στο οποίο απέτυχαν με αποτέλεσμα να αναδειχθεί χρυσή Ολυμπιονίκης η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία είχε περάσει με την πρώτη προσπάθεια προηγούμενα άλματα.

 * Στην φωτο η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγυρίζει με τον Γιουσέιν Μπολτ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline