Η Ελλάδα διέψευσε τα προγνωστικά...

Δυσοίωνες ήταν οι προβλέψεις της Goldman Sachs για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.. Χωρίς μετάλλιο πίστευε η Goldman Sachs ότι θα επέστρεφε η ομάδα μας, πρόβλεψη που διαψεύστηκε παταγωδώς από τα έξι μετάλλια που πήραμε από τους εκπλητικούς αθλητές μας που χωρίς την υποστήριξη της πολιτείας έφθασαν στα ψηλότερα σκαλιά του βάθρου. Τρία χρυσά μετάλλια, από την Άννα Κορακάκη στην σκοποβολή 25μ, τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους και την Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ, ένα ασημένιο από τον Σπύρο Γιαννιώτη στα 10χλμ. ανοιχτής θαλάσσης, που παραλίγο θα ήταν κι αυτό χρυσό, ένα ακόμα χάλκινο για την Κορακάκη στην σκοποβολή 10μ και από τα παιδιά της ιστιοπλοϊας 470 τους Μάντη-Καγιαλή ένα ακόμα χάλκινο μετάλλιο.

Στις αρχές του Αυγούστου οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs έδωσαν στη δημοσιότητα την έκθεση τους που συνυπολογίζοντας τα οικονομικά, πολιτικά και θεσμικά χαρακτηριστικά κάθε χώρας, ακτινογραφούσε τις πιθανότητες για συγκομιδή μεταλλίων.
Σύμφωνα με το μοντέλο ανάλυσης, οι αποστολές που θα επέστρεφαν με τα περισσότερα μετάλλια στις βαλίτσες τους ήταν αυτές των ΗΠΑ και της Κίνας.

Για τη χώρα μας η G.S. προέβλεπε πως οι αθλητές μας θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους με άδεια χέρια. "Το ότι ξεκίνησες κάτι δεν σημαίνει ότι θα έχεις και καλή κατάληξη", αναφέρεται σχετικά στην έκθεση. "Η Ελλάδα, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, σημειώνει φτωχότερες αθλητικές επιδόσεις σχετικά με αυτές που θα μπορούσε να επιτύχει αναλογικά με τους οικονομικούς της δείκτες".

Η πραγματική ζωή όμως και κυρίως ο αθλητισμός, δεν μπαίνουν σε δείκτες ανάλυσης και δεν ακολουθούν πάντα τις προβλέψεις. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των αθλητών μας έφερανι την Ελλάδα στην 26η θέση της συνολικής κατάταξης, ανάμεσα σε μεγαθήρια.

Υπήρξε πάντως και ένα Πρακτορείο που έπεσε πιο "κοντά" στην πραγματικότητα με τις προβλέψεις του, μάλλον γιατί οι συντάκτες του είχαν καλύτερη επίγνωση της αγωνιστικής κατάστασης των συμμετεχόντων. Πρόκειται για το Associated Press που έκανε λόγο για πέντε μετάλλια για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μετέδιδε πως η χώρα μας θα έπαιρνε δύο χρυσά με τους Πετρούνια και Γιαννιώτη και τρία χάλκινα με τις Στεφανίδη, Παπαχρήστου και Κορακάκη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline