Σε τροχαίο ενεπλάκη ο 97χρονος πρίγκιπας Φίλιππος!

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα το απόγευμα της Πέμπτης κοντά στον Πύργο του Σάντριγχαμ, την ιδιωτική κατοικία της βασιλικής οικογένειας στην ανατολική Αγγλία, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο 97χρονος Δούκας του Εδιμβούργου δεν τραυματίστηκε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σημειώθηκε ένα τροχαίο ατύχημα μεταξύ του οχήματος στο οποίο επέβαινε ο πρίγκιπας με ένα άλλο όχημα.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο πρίγκιπας Φίλιππος οδηγούσε ο ίδιος το όχημα, ένα Range Rover, όταν το όχημά του ανατράπηκε εξαιτίας της σύγκρουσης. Η σύγκρουση σημειώθηκε τη στιγμή που ο Φίλιππος έβγαινε στον κεντρικό δρόμο.

dba2f134b6f3ddac93c199c642cb34fa XLΣύμφωνα με την αστυνομία, στο άλλο όχημα επέβαιναν δύο άνθρωποι, οι οποίοι υπέστησαν ελαφρά τραύματα και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες.

Αυτόπτης μάρτυρας, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα metro, ανέφερε ότι είδε τον Δούκα να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ οι διασώστες τον απομάκρυναν από το αυτοκίνητο.

«Είχε τις αισθήσεις του, αλλά φαινόταν έντρομος», ανέφερε στο BBC.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος δε χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και επέστρεψε στον Πύργο του Σάντριγχαμ, όπου τον εξέτασε γιατρός, ανέφερε εκπρόσωπος του παλατιού.

Ο πρίγκιπας και η βασίλισσα Ελισάβετ μένουν στον Πύργο από τα Χριστούγεννα.

Ο Φίλιππος παντρεύτηκε την Ελισάβετ το 1947 και έχει σταθεί στο πλευρό της συζύγου του καθ' όλη τη διάρκεια της μακράς βασιλείας της. Αφότου αποσύρθηκε από τα επίσημα καθήκοντά του, το 2017, εμφανίζεται δημοσίως μαζί με τη βασίλισσα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας σε διάφορες εκδηλώσεις και λειτουργίες. Πέρσι υποβλήθηκε επιτυχώς σε αντικατάσταση ισχίου.

Τα Χριστούγεννα πάντως δεν συνόδευσε την Ελισάβετ στη λειτουργία, αν και μια πηγή ανέφερε ότι ήταν καλά στην υγεία του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline