Άνοιξε το πρώτο Μουσείο του Σκύλου με πάνω 2.000 έργα τέχνης

Το Μουσείο του Σκύλου εγκαινιάζεται στο Μανχάταν και δίνει την πρωτοκαθεδρία στους σκύλους. Το νέο μουσείο χρηματοδοτείται από την επαγγελματική ένωση εκπαιδευτών American Kennel Club, η οποία οργανώνει κάθε χρόνο αυτή την εποχή τα διάσημα καλλιστεία σκύλων Westminster Dog Show. Σε αυτό εκτίθενται περισσότερα από 2.000 έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες, γλυπτά και αντικείμενα αφιερωμένα στους σκύλους. Ανάμεσα τους τιμώμενους σκύλους διακρίνονται οι πιστοί σύντροφοι των αμερικανών προέδρων. Όπως ο πίνακας που απεικονίζει τη «Μίλι», το αγγλικό σπρίνγκερ σπάνιελ του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπους και ο συγκινητικός πίνακας «Silent Sorrow» (Σιωπηρή θλίψη) που αποτυπώνει τη λύπη του φοξ τεριέ του βασιλιά Εδουάρδου Ζ' της Αγγλίας, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του κυρίου του το 1910. Ανάμεσα τους τιμώμενους σκύλους διακρίνονται οι πιστοί σύντροφοι των αμερικανών προέδρων

Μια ξεχασμένη συλλογή

Το νέο μουσείο σηματοδοτεί ουσιαστικά την επιστροφή στη Νέα Υόρκη, σε μεγαλύτερη κλίμακα, μιας μικρής συλλογής που είχε συλλεχθεί το 1982.
Το American Kennel Club την μετέφερε το 1987 στο Σεντ Λούις, στις μεσοδυτικές πολιτείες, σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Καθώς όμως το μουσείο δεν περιλαμβανόταν στις τουριστικές περιηγήσεις, δεν είχε πολλούς επισκέπτες.

Επαναφέροντας στη Νέα Υόρκη τη συλλογή, η οργάνωση θέλει όχι μόνο να προσελκύσει ένα μέρος από τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο πολλά μουσεία της, αλλά και τους πολλούς κυνόφιλους, οι οποίοι φημίζονται για την περιποίηση που επιφυλάσσουν στους σκύλους τους: συχνά τα κάνουν βόλτα με το καρότσι ή τα τυλίγουν με κασμιρένια πουλόβερ τον χειμώνα.
«Είναι εκπληκτικό που δείχνουμε μια συλλογή που παρέμενε στο σκοτάδι», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του μουσείου Άλαν Φόσελ, ο οποίος παλαιότερα ήταν ειδικός στην τέχνη για σκύλους σε οίκους δημοπρασιών.

Η είσοδος στο Μουσείο κοστίζει 15 ευρώ και στόχος είναι η προσέλκυση 100.000 επισκεπτών το χρόνο
Ορισμένα έργα, τα οποία είναι εξίσου ακριβή όπως μια φωτογραφία, επιτρέπουν την τεκμηρίωση της εξέλιξης της κάθε ράτσας, προς μεγάλο ενδιαφέρον των εκπαιδευτών. Αυτοί παρατηρούν τους πίνακες σαν να πηγαίνουν σε διαγωνισμούς ζώων, τα σχόλιά τους αφορούν την ανατομία, τη μορφολογία και καθόλου την ποιότητα του έργου, αναφέρει ο Φόσελ.

Στο μουσείο υπάρχουν διάσημες φωτογραφίες με κάποια ανθρωπομορφική τάση του αμερικανού καλλιτέχνη Γουίλιαμ Γουέγκμαν ή πορτραίτα σκύλων σταρ της 7ης τέχνης, όπως η Λάσι.

Τα έργα που εκτίθενται στους δύο ορόφους ενός σύγχρονου κτιρίου στην Παρκ 'Αβενιου αντικατοπτρίζουν μερικές μεγάλες τάσεις στη ζωγραφική σκύλων: τα έργα της προ βικτοριανής εποχής υπογραμμίζουν την άγρια και επιθετική πλευρά του ζώου, ο 19ος αιώνας αντανακλά την χρυσή εποχή του πορτραίτου, τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους.

Στον 20ό αιώνα, η φωτογραφία επισκιάζει τη ζωγραφική, όπως οι διάσημες φωτογραφίες με κάποια ανθρωπομορφική τάση του αμερικανού καλλιτέχνη Γουίλιαμ Γουέγκμαν ή πορτραίτα σκύλων σταρ της 7ης τέχνης, όπως η Λάσι.

Τα έργα που εκτίθενται στους δύο ορόφους ενός σύγχρονου κτιρίου στην Παρκ 'Αβενιου αντικατοπτρίζουν μερικές μεγάλες τάσεις στη ζωγραφική σκύλων
Το μουσείο στο οποίο η είσοδος στο κοστίζει 15 δολάρια, περιλαμβάνει διαδραστικούς πίνακες που έχουν στόχο να ψυχαγωγούν και να επιμορφώνουν.
Ο επισκέπτης βρίσκει επίσης συμβουλές για την εκπαίδευση του σκύλου του και μια βιβλιοθήκη με 15.000 βιβλία

Ο επισκέπτης βρίσκει επίσης συμβουλές για την εκπαίδευση του κατοικίδιου του, μια βιβλιοθήκη με 15.000 βιβλία και έγγραφα αλλά και μια εφαρμογή για smartphone που παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια τα έργα που εκτίθενται.

Και δωράκια με φατσούλες σκύλων στο πωλητήριο του μουσείου

Στόχος του μουσείου είναι να προσελκύσει 100.000 επισκέπτες τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, ίσως και περισσότερους χάρη στις προσωρινές εκθέσεις που απευθύνονται σε ένα μεγάλο κοινό, υπογραμμίζει ο Φόσελ, ενώ το μουσείο ετοιμάζει αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στους σκύλους του Χόλιγουντ και άλλη μία για στους προεδρικούς σκύλους.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline