Πώς θα καταλάβεις αν ο σκύλος σου είναι γκέι

Μήπως και τα ζώα και συγκεκριμένα οι σκύλοι, μπορεί να είναι ομοφυλόφιλοι; Αυτό αποκαλύπτει ένα νέο ντοκιμαντέρ και θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν και ο δικός σας σκύλος έχει τέτοιες σεξουαλικές προτιμήσεις. Πρόσφατα μια σουηδική έρευνα είχε δείξει πως ο ιδιοκτήτης ενός σκύλου μπορεί να μεταδώσει το άγχος του και στο κατοικίδιό του. Τώρα όμως, και συγκεκριμένα στο ντοκιμαντέρ «My Gay Dog and Other Animals» που προβλήθηκε χθες το βράδυ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες συμπεριφοράς αποκωδικοποιούν τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις στο ζωικό βασίλειο και επιμένουν πως δεν μπορεί να εξηγηθεί το δέσιμο αυτών με ζώα του ιδίου φύλου.

Ο Φράνκο και ο Νόρμαν

Μάλιστα, στο ντοκιμαντέρ, ο κορυφαίος ειδικός στη συμπεριφορά των σκύλων Λέον Τάουερς τεστάρει και συζητά για τις προτιμήσεις ενός Ιταλικού λαγωνικού, αφότου ο ιδιοκτήτης του Ματ Τίπερ, αποκάλυψε πως ο Φράνκο προτιμά τον άλλο σκύλο του, τον Νόρμαν, από οποιοδήποτε θηλυκό. Όταν του γνώρισαν μια σκυλίτσα, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον και συνέχισε να προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή των άλλων αρσενικών. Την ίδια ώρα, η Κριστίν Κινγκ, παρατήρησε πως δύο από τα θηλυκά σκυλιά της, είχαν μια πιο «οικεία» σχέση από οποιαδήποτε άλλα κατοικίδιά της.

Ο Ματ εξήγησε πως ο Φράνκο δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τα θηλυκά σκυλιά και πως έψαχνε μόνο τον Νόρμαν όλη την ημέρα. Και η μητέρα του κάτι είχε καταλάβει. Όπως είπε: «Εδώ και καιρό πίστευα πως τα σκυλιά του Ματ ήταν ομοφυλόφιλα».

Η «απόλυτη δοκιμασία» για να καταλάβετε αν ο σκύλος σας είναι γκέι

Όταν ο ειδικός εμπειρογνώμονας συμπεριφοράς σκύλων παρακολούθησε ένα βίντεο με τα δύο ζώα, παρατήρησε πως υπήρχε όντως κάποιο πάθος μεταξύ τους, παρά το γεγονός πως ήταν και τα δύο αρσενικά. Και προκειμένου να καταλάβει εάν ήταν ομοφυλόφιλα ή όχι, ο Λέον τα έβαλε σε μια δοκιμασία με ένα θηλυκό σκύλο που ήταν σε αναπαραγωγική φάση. Όπως εξήγησε, αυτή είναι η απόλυτη δοκιμασία για να δει κανείς αν τα σκυλιά είναι γκέι, καθώς τα περισσότερα αρσενικά σκυλιά δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν σε ένα θηλυκό σκύλο που είναι σε γόνιμη περίοδο.

Η Νέλι και η Πάγκλι έχουν μια λεσβιακή σχέση

Κι ενώ το φυσικό ένστικτο του Νόρμαν αμέσως εκδηλώθηκε, ο Φράνκο έδειξε λιγότερο εντυπωσιασμένος και συνέχισε να προσπαθεί να κερδίσει την προσοχή του αρσενικού σκύλου. Τότε ο Λέον, αποφάσισε να απομακρύνει τον Νόρμαν συνεχίζοντας το πείραμά τους σε μια προσπάθεια να δουν εάν ο Φράνκο θα εστιάσει στην σκυλίτσα. Αλλά και πάλι συνέχισε να παραμένει ατάραχος και παρά το γεγονός πως την «μύρισε» λίγο δεν της έδωσε και μεγάλη προσοχή. Στο τέλος, ο ειδικός αναφώνησε: «Δεν είναι φυσιολογικό. Δεν το έχω ξαναδεί. Είναι προφανές πως ο Φράνκο προτιμά τα αρσενικά σκυλιά».

Τι συμβαίνει με τα θηλυκά ζώα

Δεν είναι όμως μόνο τα αρσενικά που μπορεί να είναι ομοφυλόφιλα – η Κριστίν Κινγκ λέει πως τα; θηλυκά σκυλιά της έχουν μια λεσβιακή σχέση., Η Πάγκλι και η Νέλι είναι πιο κοντά από τα άλλα της κατοικίδια, αποκαλύπτοντας: «Έχουν μια πιο έντονη σχέση. Η Πάγκλι προσπαθεί να είναι πάντα στο πλευρό της Νέλι. Είναι σαν ένα παντρεμένο ζευγάρι, απλά τυχαίνει να είναι σκύλοι».

Ο καθηγητής Βόλκερ Σόμερ, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου, πρότεινε πως η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά στα ζώα πάει πέρα από το απλό δέσιμο. «Ένας τρόπος για να εξηγηθεί η σεξουαλικότητα απέναντι στο ίδιο φύλο, η σεξουαλική συμπεριφορά είναι να πει κανείς: 'Όχι, δεν είναι σεξ, είναι απλώς κυριαρχική συμπεριφορά, ένας άνδρας επιβάλλεται σε έναν άλλον'. Έχει να κάνει με την κοινωνία».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline