Εκλεράκια Burberry και τάρτες... Prada

Αφράτα εκλεράκια γεμιστά με κρέμα και ένα κερασάκι στην κορυφή. Τούρτες με φουντούκια και σοκολάτα, αμυγδαλωτά κρουασάν, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη. Οι μεγάλοι οίκοι μόδας αφήνουν για λίγο κατά μέρος τις δημιουργίες τους και ασχολούνται με τη... ζαχαροπλαστική. Και το φαγητό γίνεται πλέον της μόδας. Και οι fashionistas όλου του κόσμου που θα τύχει να βρεθούν στο Λονδίνο σίγουρα θα θέλουν να κάνουν μια στάση στην νέα patisserie του οίκου Prada με το όνομα «Marchesi 1824» προκειμένου να αγκαλιάσουν τον θρυλικό οίκο με έναν μεγάλο, γεμάτο ζάχαρη και θερμίδες τρόπο.

Οι οίκοι μόδας επενδύουν όλο και περισσότερο στο φαγητό
Τα φαγητά γίνονται το τέλειο όχημα για την αναγνώριση των οίκων μόδας

Κι αυτό γιατί το φαγητό έχει γίνει της μόδας. Στην πραγματικότητα, τα τρόφιμα έχουν γίνει το τέλειο όχημα για τους σχεδιαστές προκειμένου να ενισχύσουν την προσωπικότητα του οίκου τους και να προσελκύσουν ένα νέο κύμα πελατών με εμμονή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αναζητούν κάτι ελκυστικό – είτε πρόκειται για ένα φανταχτερό κέικ είτε για ένα φόρεμα – προκειμένου να το δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο.

Κι ακριβώς όπως ένα κραγιόν ή ένα άρωμα γνωστού σχεδιαστή, έτσι για το φαγητό είναι ένας πολύ πιο προσιτός τρόπος αγοράς από έναν διάσημο οίκο μόδας. Μπορεί να μην έχεις τα χρήματα για να αγοράσεις μια πανάκριβη τσάντα, αλλά μπορείς να αντέξεις οικονομικά ένα εκλέρ ή να πάρεις κάτι όμορφο για να το μοιραστείς στο Instagram. Οι patisserie είναι το νέο άρωμα, ενώ ένα μακαρόν διάσημου σχεδιαστή είναι το νέο μέικ απ.

glyka-burberryΜπορεί οι fashionistas να μην έχουν τα χρήματα για μια πανάκριβη τσάντα, ωστόσο μπορούν να βρεθούν όσο πιο κοντά γίνεται στους διάσημους οίκους μόδας
Όπως η μόδα έτσι και το φαγητό είναι ένα status symbol
Όπως η μόδα έτσι και το φαγητό είναι ένα status symbol. Αυτό που τρως και πού το τρως είναι ένας τρόπος για να δείξει κανείς στον κόσμο πόσο εκλεπτυσμένος και πόσο μέσα στα πράγματα είναι. Εξάλλου, οι σχεδιαστές δεν πωλούν μόνο ρούχα, πωλούν έναν τρόπο ζωής.

Και το «Marchesi 1824» πληρεί όλες αυτές τις προδιαγραφές. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε έναν ιταλικό εσπρέσο με ένα πανετόνε ενώ χαλαρώνετε σε μία από τις πράσινες, βελούδινες καρέκλες του.

Burberry και Ralph Lauren διεκδικούν το δικό τους μερίδιο

Αντίστοιχα, στο εμπορικό κατάστημα της Burberry στην Ρέτζεντ Στριτ, το «Thomas Cafe» (από το όνομα του ιδρυτή του), σερβίρει ένα βρετανικό μενού σε αρμονία με την κληρονομιά του οίκου μόδας: πίτα του βοσκού με καρότα, λεμονόγλωσσα και ελάφι από το Μπαλμόραλ. Υπάρχουν, φυσικά, και πινελιές πολυτέλειας – αστακός μπένεντικτ και στρείδια – αλλά μπορείτε να πάρετε και μια συσκευασία τσιπς αξίας 5 λιρών.

Στο Thomas Cafe του οίκου Burberry μπορεί κανείς να απολαύσει ένα βρετανικό μενού
Λίγο πιο πέρα στον ίδιο δρόμο βρίσκεται το Ralph's Coffee & Bar εντός του καταστήματος του οίκου μόδας Ralph Lauren. Η διακόσμησή του βασίζεται στο διάσημο λογότυπο του οίκου μόδας με τον επιβήτορα και σερβίρει ένα μίγμα καφέ ψημένο ειδικά για τους απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες του ίδιου του σχεδιαστή.

Μήπως ένα εστιατόριο έχει γίνει πλέον το must have αξεσουάρ των πολυτελών οίκων μόδας;

«Εν μέρει, αυτές τα κόνσεπτ έχουν κάνει την εισαγωγή τους προκειμένου οι οίκοι μόδας να αυξήσουν τα εισοδήματά τους, καθώς τα ρούχα δεν πουλάνε πλέον τόσο πολύ» λέει η ψυχολόγος μόδας Κέιτ Ναϊτινγκέιλ. «Αυτά τα εστιατόρια ή καφέ μας φέρνουν μέσα στους φυσικούς χώρους των οίκων μόδας και μας κάνουν να μείνουμε περισσότερο».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline