Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον κόσμο του Αρκά... ο ΕΝΦΙΑ, ο Τσίπρας και η Αχτσιόγλου

Με ένα νέο σκίτσο «φωτιά» αποφάσισε να σχολιάσει τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ ο σκιτσογράφος Αρκάς. Υπενθυμίζεται πως ο ΕΝΦΙΑ, του οποίου η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι μειωμένος από 10% έως και 30% για τους φορολογούμενους. Στο σκίτσο πρωταγωνιστεί ο βασιλιάς σε μια παρτίδα σκάκι, ο οποίος δεν αντέχει την είδηση για το φόρο των δύο πύργων που έχει το «στράτευμά» του. Την εξήγηση αναλαμβάνει η βασίλισσα η οποία λέει στον αξιωματικό που ρωτά «τι έπαθε;» για την πτώση του βασιλιά. «Του ήρθε ο ΕΝΦΙΑ για τους πύργους».

Αρκάς: Φαρμακερό σκίτσο για τον Τσίπρα και την Αχτσιόγλου

Πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός σκιτσογράφος επανήλθε με νέα δημιουργία – φωτιά, σχολιάζοντας με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο τα τεκταινόμενα και την πολιτική κατάσταση της χώρας. Πρωταγωνιστής στο νέο του σκίτσο είναι ο... γνωστός προφήτης, ο οποίος σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, αλλά και το σχόλιο της πρώην υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα όσα πέτυχε ενόσω βρισκόταν στη διακυβέρνηση της χώρας, με την κ. Αχτσιόγλου να αναφέρει πως σημαντική προϋπόθεση για να υπάρξει ανάπτυξη, είναι να αυξηθούν οι μισθοί των εργαζομένων. Επιτέθηκε δε στην κυβέρνηση για το θέμα της ανεργίας, την περίοδο 2010-14.

Ο προφήτης στο σκίτσο του Αρκά φέρεται να συνομιλεί με κάποιον από το πλήθος, ο οποίος του λέει πως: «Είχαν σχέδιο προφήτη! Μας έβαλαν σε λιτότητα, σταματήσαμε να καταναλώνουμε κι έτσι ήρθε η οικονομική κρίση!», με τον προφήτη να του δίνει... πληρωμένη απάντηση: «Λογικό!... Σταμάτησαν τον ανεμόμυλο κι έτσι έπεσε ο αέρας!».
Δείτε το σκίτσο του Αρκά:

arkassk2

 

Πολυμέσα