Fortnite: Παράνοια και ουρλιαχτά για την επιστροφή του πιο εθιστικού game

Κραυγές, δάκρυα χαράς και αμέτρητες ώρες gaming έφερε το δεύτερο κεφάλαιο του παιχνιδιού που άνοιξε πριν από ώρες παρασύροντας εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο του. Τα μάτια του πιτσιρικά σε μια μικρή πόλη του Όρεγκον είχαν πρηστεί, οι κόρες τους ήταν διεσταλμένες και η οθόνη του υπολογιστή του θαρρείς τον είχε «ρουφήξει» μέσα της, μαζί με τον ήρωα του, που σκότωνε, διέλυε, ψάρευε και εξερευνούσε το νησί του Fortnite. Η επανεκκίνηση του εθιστικού παιχνιδιού με το δεύτερο κεφάλαιο προκάλεσε φρενίτιδα και παροξυσμό σε εκατομμύρια χρήστες που βυθίστηκαν για ώρες ατέλειωτες σε ακαταύπαστο gaming. Κλάματα χαράς από 13χρονους, κραυγές από 18χρονους, ουρλιαχτά και επιφωνήματα από μεγαλύτερους χρήστες συνόδευσαν την επιστροφή του Fortnite στις οθόνες των υπολογιστών. Όλοι αυτοί περίμεναν εναγωνίως την επανέναρξη ενός game που προκαλεί τέτοιο εθισμό, ώστε υπάρχουν άνθρωποι που παίζουν με μικρά διαλείμματα ακόμη και τριάντα ώρες!

Είναι αυτοί που χάνουν την αίσθηση του χρόνου και της πραγματικότητας, βυθισμένοι στον ηλεκτρονικό κόσμο του Fortnite, αυτοί που χάνουν ατέλειωτες ώρες από την ζωή τους για να εξερευνήσουν το νησί του παιχνιδιού.

Στην δημιουργό εταιρία Epic Games μάλλον τρίβουν τα χέρια τους με την συνέχεια του πιο δημοφιλούς τίτλου τους, ο οποίος είναι το δημοφιλέστερο online game στον κόσμο.

Την περασμένη Κυριακή εκατομμύρια χρήστες την ώρα που έπαιζαν είδαν τους ήρωες τους να ακινητοποιούνται αρχικά και μετά να αιωρούνται στον αέρα.

Την ίδια στιγμή και μετά από εκρήξεις πυραύλων ένας τεράστιος αστεροειδής χτύπησε το νησί στο οποίο εκτυλίσσεται η δράση του Fortnite και μια τέραστια μαύρη τρύπα ρούφηξε τα πάντα μέσα της.

Ήταν το τέλος του δέκατου κύκλου, το οποίο προκάλεσε απίστευτο πανικό στους εθισμένους παίχτες, ειδικότερα στους 13χρονους και 14χρονους έφηβους.

Η οργή και οι νέες πληγές

Πολλοί από αυτούς είχαν ξεσπάσματα οργής, όταν είδαν ότι μετά την έκρηξη δεν μπορούσαν να παίξουν το παιχνίδι που προκαλεί στερητικό σύνδρομο και είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να κρατάει τον παίχτη συνέχεια σε εγρήγορση.

Γονείς από τον Καναδά προχώρησαν σε μήνυση κατά της Epic Games κατηγορώντας την εταιρία ότι το παιχνίδι έχει κάνει τα παιδιά τους να φέρονται σαν κοκαϊνομανείς που αναζητούν τη δόση τους.

Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου οργισμένοι έφηβοι είχαν φοβερά ξεσπάσματα οργής, όταν η μητέρα τους κατέβασε ακόμη και τον διακόπτη του ρεύματος, με αποτέλεσμα να χάσουν.

Η επάνοδος του Fortnite είναι μαθηματικά επιβεβαιωμένο ότι θα ανοίξει νέες πληγές σε εκατομμύρια σπίτια του πλανήτη, εκεί όπου τα παιδιά εκλιπαρούν να παίξουν λίγο ακόμη.

Τον περασμένο Μάιο, τα επίσημα στοιχεία της εταιρίας έδιναν 250.000.000 εγγεγραμμένους παίχτες, ενώ υπήρξε ημέρα που έπαιζαν ταυτόχρονα 10.800.000 άτομα.

Yπήρξε άτομο που ανέβασε τα μεσάνυχτα εννέα ώρες συνεχούς gaming στο διαδίκτυο και ήδη το βίντεο έχει πάνω από 1.835.000 views, δείγμα της παράνοιας που ζει και βασιλεύει στον κόσμο του παιχνιδιού-ναρκωτικό.

Αυτού, που αφού στέρησε για λίγα 24ωρα τη «δόση» του gaming από τους εθισμένους παίχτες -ο λογαριασμός της εταιρίας έλαβε πάνω από 12.000 οργισμένα tweets τα οποία διέγραψε- επέστρεψε δριμύτερο.

Έτσι, ο πιτσιρικάς από το Όρεγκονη ή κάποιος συνομήλικός του από την Αθήνα μπορεί να σέρνεται στο σχολείο μετά από νύχτες αγρύπνιας μπροστά στην οθόνη, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν τον νοιάζει.

Ξέρει ότι η «δόση» του στον βίαιο κόσμο του Fortnite τον περιμένει στην οθόνη του υπολογιστή ή της παιχνιδομηχανής

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline