Αυστραλία: Γέμισαν οι πόλεις... καγκουρό!

Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία μαίνονται, με τεράστιες εκτάσεις και, μαζί, εκατομμύρια ζώα να παραδίδονται στις φλόγες -και- τις τελευταίες ημέρες. Η τεράστια καταστροφή που βιώνει η Αυστραλία αποκαλύπτεται και από τις εικόνες που κατέγραψαν δορυφόροι, αλλά και από τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πέρα από τα συγκινητικά βίντεο με τα κοάλα, ένα τελευταίο ντοκουμέντο δείχνει καγκουρό να κατακλύζουν πόλη της Αυστραλίας προκειμένου να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Σύμφωνα με το Associated Press, τα πληρώματα της Πυροσβεστικής που δίνουν ακατάπαυστη μάχη με τις πυρκαγιές στην Αυστραλία ανέφεραν ότι την Κυριακή, λόγω ήπιων καιρικών συνθηκών, είχαν τη δυνατότητα να περάσουν στην αντεπίθεση για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες.

«Έχει αλλάξει η συμπεριφορά της φωτιάς. Γι' αυτό και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να μπούμε μπροστά την πυρκαγιά, να ξεκινήσουμε την αντεπίθεση» δήλωσε ο Ντέιλ ΜακΛίν, πυροσβέστης από τη Νέα Νότια Ουαλία.

Νεκρός εθελοντής πυροσβέστης στα μέτωπα

Την ίδια στιγμή, ο απολογισμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία ανεβαίνει. Σύμφωνα με το Associated Press, την Κυριακή επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός εθελοντή δασοπυροσβέστη. Ο Μπιλ Σλέιντ έδινε καθημερινά μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Βικτόρια.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, ο 60χρονος, σύζυγος και πατέρας δυο παιδιών, είχε πρόσφατα βραβευτεί για την προσφορά του στο σώμα των εθελοντών πυροσβεστών. Ο θάνατός του επήλθε όταν καταπλακώθηκε από ένα δέντρο, το Σάββατο, στην περιοχή του Ομεο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline