Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώχευσε το διάσημο Cirque du Soleil!

Το Cirque du Soleil οδηγήθηκε στην πτώχευση εξαιτίας της ακύρωσης των παραστάσεών του λόγω κορωνοϊού και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε 3.500 απολύσεις. Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, η εταιρεία με έδρα το Μόντρεαλ απέδωσε το γεγονός στην ακύρωση των παραστάσεών λόγω κορωνοϊού, ενώ γνωστοποίησε ότι στοχεύει στην αναδιάρθρωση του χρέους της με τη βοήθεια της καναδικής κυβέρνησης και ιδιωτών. «Τα τελευταία 36 χρόνια, η Cirque du Soleil υπήρξε ένας πολύ επιτυχημένος και κερδοφόρος οργανισμός», δήλωσε ο Ντάνιελ Λαμάρ, διευθύνων σύμβουλος. του ομίλου. «Ωστόσο, με μηδενικά έσοδα από την αναγκαστική διακοπή όλων των παραστάσεων μας λόγω του κορωνοϊού, η διοίκηση έπρεπε να ενεργήσει αποφασιστικά για να προστατεύσει το μέλλον της εταιρείας». Για να αντιμετωπίσει τη διόγκωση του χρέους της, η εταιρεία έχει απολύσει περίπου 3.500 υπαλλήλους, δηλαδή περίπου το 95% του εργατικού της δυναμικού.

Η κατάθεση έρχεται τρεις μήνες μετά την προσωρινή αναστολή της παραγωγής των παραστάσεών της, συμπεριλαμβανομένων έξι στο Λας Βέγκας. Δέκα ακόμη παραστάσεις περιοδεύουν ανά τον κόσμο ανάμεσά τους τα «O», «Michael Jackson One» και «The Beatles LOVE».

Όπως μεταδίδει το CNN η εταιρεία δέχθηκε «ένεση ρευστότητας» ύψους 420 εκατομμυρίων δολαρίων από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τον Καναδά. Η προσφορά αυτή αναμένεται να αποτελέσει την αφετηρία πλειστηριασμού που θα προσελκύσει άλλους πλειοδότες.

Η TPG, η Fosun και το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο, που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της εταιρείας ψυχαγωγίας από το 2015, θα είναι επίσης υπεύθυνοι για ένα ταμείο εργαζομένων ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους απολυμένους.

Η εταιρεία έλαβε και 300 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη μίας «επιτυχημένης επανεκκίνησης» με στόχο «να ανακουφιστούν οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες».
Το χρέος της εταιρείας ανέρχεται σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια το οποίο διογκώνεται καθώς οι παραγωγές δεν εκτελούνται.

Πολυμέσα