Ελιές 1500 ετών στο κέντρο της Αθήνας!

Μια ελιά 1500 ετών μεταφυτεύθηκε το πρωί της Τετάρτης δίπλα στον Δρομέα, έναντι του Χίλτον και της Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ μία άλλη, μεταφέρθηκε έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην οδό Πατησίων.


Η ελιά που ζυγίζει 11 περίπου τόνους, μεταφέρθηκε στην Αθήνα από την περιοχή Ελαιώνας Αιγιαλείας , οπού κινδύνευε να μετατραπεί σε καυσόξυλα μιας και βρισκόταν σε σημείο απαλλοτρίωσης για την κατασκευή σιδηροδρομικού άξονα.

Η ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε Α.Ε που ανέλαβε το έργο της κατασκευής του σιδηροδρόμου, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής της ευαισθησίας έχει αναπτύξει, μια καινοτόμο δράση για πρώτη φορά στην Ελλάδα που σχετίζεται με την διάσωση όσο το δυνατόν περισσότερων ελαιόδεντρων κυρίως μέσω της διαδικασίας της μεταφύτευσης.
Για το λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε ένας μηχανισμός δωρεάν διάθεσης σε Δήμους και άλλους φορείς του Δημοσίου μέσω χορηγιών
Η εταιρεία επικοινώνησε με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο το οποίο και ανέλαβε τη μεταφύτευση του υπεραιωνόβιου δέντρου.

Το Πανεπιστήμιο εντόπισε στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου, πέντε υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα τα οποία , είναι ηλικίας από 700 έως 1500 χρονών
Μετά από προετοιμασία πολλών μηνών ετοιμάστηκε ένα σχέδιο διάσωσης το οποίο είναι πλέον στο τελικό του στάδιο και πρόκειται εντός των επόμενων ημερών να υλοποιηθεί.

Δύο από τις τέσσερις ελιές που προορίζονταν για κεντρικά σημεία της Αθήνας τοποθετήθηκαν τις προηγούμενες μέρες μπροστά από την Πρυτανεία επί της οδού Πανεπιστημίου. Αναμένεται η μεταφύτευση άλλης μιας σε κεντρικό σημείο εντός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline