Κατά 78% η πιθανότητα να κολλήσουν κορωνοϊό όσοι βγάζουν τον σκύλο βόλτα, απρόσεκτα

Ισπανική μελέτη εστιάζει στις μολυσμένες επιφάνειες στις οποίες ενδέχεται να ακουμπήσει το κατοικίδιο, εάν δεν προσέχει τη βόλτα του και σε ποιες περιοχές. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, η επιλογή να βγει κανείς για βόλτα με τον σκύλο του μοιάζει μονόδρομος. Το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει, όμως, είναι πόσο ασφαλείς είναι οι συχνοί περίπατοι με το κατοικίδιο. Σύμφωνα με ισπανική μελέτη, οι πολίτες που βγαίνουν συχνά με τον σκύλο τους αντιμετωπίζουν το ρίσκο να μολυνθούν κατά 78% από κορωνοϊό.

Η ομάδα επιστημόνων που διενέργησε την έρευνα εξηγεί ότι το υψηλό ποσοστό της τάξεως του 78% προκύπτει από το γεγονός ότι οι πατούσες των σκύλων είναι πολύ πιθανό να πιάσουν τον ιό από μολυσμένες επιφάνειες.

Ακόμη, πάντως, δεν είναι σαφές κατά πόσο τα ζώα διασπείρουν τον ιό, παρόλο που έχουν υπάρξει κρούσματα σε σκύλους και γάτες.

Η έρευνα διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας.

Σε αυτήν συμμετείχαν 2.086 άνθρωποι στην Ισπανία, το 41% από αυτούς ηλικίας από 40 έως 54 ετών.

Το 4,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα, περίπου 98 άνθρωποι, κόλλησαν κορωνοϊό από έξοδο με τα κατοικίδια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline