Απογοήτευση από Ευρωπαίους εταίρους

Πικρία και απογοήτευση για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων έναντι της Κύπρου. Την εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε πρωτοφανή την απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» καταθέσεων.

 

Σε ομιλία ενώπιον Βρετανών βουλευτών στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν μπορούσε να προβλέψει τη μεταχείριση, την οποία έτυχε από τους εταίρους της.

Αναφερόμενος στις απειλές της Τουρκίας για τις έρευνες προς εντοπισμό υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι αυτές εμπίπτουν εντός των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη βάση του διεθνούς δικαίου. Πρόσθεσε ότι δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση αυτού του πλούτου προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης συναντήθηκε και με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, Ντέιβιντ Λίντιγκτον, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κρίση και συζήτησαν το Κυπριακό. Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση κατανοεί ότι αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος Αναστασιάδης αφιερώνει το σύνολο της προσοχής του στις προσπάθειες για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Συνεπώς, είπε, είναι λογικό οι διεργασίες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό να μετατεθούν για το φθινόπωρο, ίσως τον Οκτώβριο, όταν όλοι πεισθούν ότι έχει γίνει καλή προετοιμασία και βελτιωθεί το κλίμα που τώρα δεν είναι ευχάριστο, λόγω της μη βοηθητικής στάσης της Τουρκίας.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline