Ελληνικά χέρια "ζωντάνεψαν" δεινοσαύρους στην Κίνα

Στο Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου, τα μικρά παιδιά ξετρελάθηκαν από τη χαρά τους όταν είδαν τον γιγαντιαίο τυραννόσαυρο να σηκώνεται στα πόδια του, μετά την πτώση ενός μετεωρίτη. Η θεατρική παράσταση που παρακολουθούσαν με πρωταγωνιστές έξι ρομποτικούς δεινοσαύρους πραγματικών διαστάσεων και αναλογιών τα είχε εντυπωσιάσει.
Βλέποντάς τα, ο Ηρακλής Ιωαννίδης αισθάνθηκε ικανοποίηση για αυτό που πέτυχαν ο ίδιος και η ομάδα του. «Πηγαίναμε τους δεινοσαύρους πάνω από τους θεατές. Έβλεπαν ένα κεφάλι μεγαλύτερο από εμένα. Ήταν 2,5 μέτρα», θυμάται, ενθουσιασμένος μέχρι και σήμερα, ο γενικός διευθυντής της Depia Automations της ελληνικής startup που ήταν πίσω από το κινεζικό υπερθέαμα.


Η ομάδα των ικανών μηχανικών, με έδρα ένα γραφείο στη δυτική Θεσσαλονίκη, ήταν η μοναδική που κατάφερε να υλοποιήσει την απαιτητική τεχνολογική λύση που απαιτούνταν για να δημιουργηθεί η παράσταση «Long Gone Dinosaurs», που έκλεψε την καρδιά του κινεζικού κοινού.

«Ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος έχει ύψος 20 μέτρα. Είναι σαν να περπατάει μια τεράστια πολυκατοικία. Είναι ένα από τα μοναδικά έργα στον πλανήτη και είχε προταθεί για βραβείο Γκίνες. Είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας», τονίζει ο κ. Ιωαννίδης.

Η παράσταση βασιζόταν στην προηγμένη τεχνολογία αυτοματισμού, ώστε οι κινήσεις των δεινοσαύρων να είναι αληθοφανείς. Εχοντας ήδη κάνει δοκιμές και αποτύχει, οι Κινέζοι απευθύνθηκαν σε μεγάλα γραφεία σε Γερμανία και Αμερική.


Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline