Και μία ελληνική στις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης

Στη λίστα του CNN Travel με τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης για το 2021 συγκαταλέγεται το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, η οποία γοητεύει μικρούς και μεγάλους μέχρι και σήμερα. «Το πανέμορφο Ναύπλιο βρίσκεται στις ακτές του Αιγαίου στην Πελοπόννησο, με ένα ενετικό κάστρο να ορθώνεται μέσα στο νερό (στην πραγματικότητα υπάρχουν τρία κάστρα να επισκεφτείς) και μια πανέμορφη παλιά πόλη να εκτείνεται πίσω από τα παλιά τείχη» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

Για να συμπληρώσει: «Ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας και επομένως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτει να κάνετε. Υπάρχει μια υπαίθρια "πισίνα", αν θέλετε να κάνει μια ασφαλή βουτιά στη θάλασσα, και αν θέλετε να ασχοληθείτε με την ιστορία, το αρχαιολογικό μουσείο περιλαμβάνει αντικείμενα από τη μυκηναϊκή εποχή».

Στη λίστα του CNN υπάρχουν μερικές ακόμη πραγματικά πανέμορφες πόλεις της Ευρώπης, οι οποίες δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τις πρωτεύουσες ή τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, όπως η Βαρκελόνη, η Ρώμη, το Παρίσι κ.ο.κ.

Εάν, μάλιστα, ο επισκέπτης προτιμάει τον λιγότερο κόσμο, το περισσότερο πράσινο και γενικότερα ένα πιο ήσυχο και ανέμελο ταξίδι, τότε οι παρακάτω πόλεις συνιστούν τους must προορισμούς:

Giethoorn, Ολλανδία

Guimarães, Πορτογαλία

Roscoff, Γαλλία

Anghiari, Ιταλία

Mostar, Βοσνία και Ερζεγοβίνη

Mazara del Vallo, Σικελία

Clovelly, Ηνωμένο Βασίλειο

Dinkelsbühl, Γερμανία

Korčula, Κροατία

Kenmare, Ιρλανδία

Piran, Σλοβενία

Reine, Νορβηγία

Regencos, Ισπανία

Tarnów, Πολωνία

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline