Το Πεκίνο έτοιμο... για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Με την τελετή έναρξης ξεκίνησε και επίσημα την Παρασκευή η περίοδος διεξαγωγής των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διαρκέσουν έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022. Ανεπίσημα η διοργάνωση έχει αρχίσει από τις 2 Φεβρουαρίου, με τις πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των ομίλων στα μικτά διπλά του κέρλινγκ. Το Πεκίνο είναι η πρώτη πόλη στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που θα έχει φιλοξενήσει, τόσο τους Θερινούς όσο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι εγκαταστάσεις της διοργάνωσης χωρίζονται σε τρεις ζώνες (ή συμπλέγματα), καθώς βρίσκονται στο Πεκίνο και το Εθνικό Στάδιο γνωστό ως «Φωλιά του Πουλιού», τη Γιανκίνγκ και τη Ζανγκτζιάκου, ενώ σε αυτές τις εγκαταστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Μάρτιο και οι 13οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες (4-13/3).

Η ελληνική αποστολή
Με ενδιαφέρον αναμένεται η ελληνική συμμετοχή. Πέντε αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν τα «γαλανόλευκα» στην Κίνα. Πρόκειται για τους: Ιωάννη Αντωνίου και Μαρία Ελένη Τσιόβολου, οι οποίοι θα μετάσχουν στο αλπικό σκι και τους Απόστολο Αγγέλη, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο σκι δρόμων αντοχής.

Τα αγωνίσματα
Συνολικά αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 2.900 αθλητές και αθλήτριες από 91 χώρες που θα διαγωνιστούν σε 15 αθλήματα. Από αυτά τα 15, τα επτά είναι αθλήματα χιονιού (Αλπικό Σκι, Δίαθλο, Σκι Δρόμων Αντοχής, Ελεύθερο Σκι, Βόρειο Σύνθετο, Άλμα με σκι, Χιονοσανίδα), τα πέντε είναι αθλήματα πάγου (Πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα, Πατινάζ ταχύτητας, Καλλιτεχνικό πατινάζ, Χόκεϊ επί πάγου, Κέρλινγκ) και τα τρία είναι αθλήματα ολίσθησης (Μπόμπσλεϊ, Λουτζ, Σκέλετον).

Συνολικά θα διεξαχθούν 109 αγωνίσματα μεταλλίων, με αποτέλεσμα οι Αγώνες του Πεκίνου να είναι οι δεύτεροι Χειμερινοί Ολυμπιακοί στην Ιστορία, στους οποίους θα απονεμηθούν περισσότερα από 100 χρυσά, μετά τα 102 στην Πιονγκτσάνγκ. Στο αγωνιστικό πρόγραμμα των 24ων Χειμερινών συμπεριλαμβάνονται επτά νέα αγωνίσματα: μονοθέσιο μπόμπσλεϊ γυναικών, Big Air ανδρών και γυναικών στο ελεύθερο σκι, μικτό ομαδικό στο Snowboard Cross, μικτό ομαδικό στο Aerials του ελεύθερου σκι, μικτό ομαδικό στο άλμα με σκι και μικτή σκυταλοδρομία στο πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα. Στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες αναμένεται να μετάσχουν 735 αθλητές σε 78 αγωνίσματα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline