Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ρώμη υπολογίζει στον Φρανσουά Ολάντ

Αυτοί στην Ρώμη δεν έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους. Δεν θεωρούν τον Γάλλο πρόεδρο, ένα χρόνο μετά την εκλογή του, ως μια πολιτική απογοήτευση. Ελπίζουν, τον υπολογίζουν ακόμα.

Η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμα Μπονίνο δήλωσε ότι παίρνει «πολύ στα σοβαρά το άνοιγμα του Φρανσουά Ολάντ», ο οποίος υποσχέθηκε την Πέμπτη ότι θα αναλάβει μια «πρωτοβουλία» για να βγει η Ευρώπη από το «μαρασμό».

«Μ' αυτό τον τρόπο ανοίγεται ένας χώρος για να συζητήσουμε και να δούμε αν θέλουμε μια διακυβερνητική Ευρώπη» ή αλλιώς «μήπως την θέλουμε ομοσπονδιακή», δήλωσε η πρώην επίτροπος της ΕΕ σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντελα Σέρα».

«Είναι μια θέση η οποία είναι ιστορικά δική μου», λέει σχετικά με την ομοσπονδιακή Ευρώπη, «αλλά επίσης και θέση της Ιταλίας, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα μίλησε για Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης την ώρα της ψήφου εμπιστοσύνης» προς την κυβέρνησή του. Δεν πρόκειται για «φυγή προς τα εμπρός», όχι αν «παραδεχθούμε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε μια μη βιώσιμη κατάσταση», λέει η Μπονίνο.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα