Το SPD εορτάζει τα 150 χρόνια του

Με ομιλία του προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ ξεκίνησε η κεντρική εκδήλωση για την 150ή επέτειο από την ίδρυση του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Λειψία.

Στην πρώτη σειρά καθόταν η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ανάμεσα στον οικοδεσπότη αρχηγό του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αλλά και οι πρώην καγκελάριοι Χέλμουτ Σμιτ και Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο υποψήφιος του SPD γα την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ και η πρωθυπουργός της δ

«Ευχαριστούμε και αναγνωρίζουμε εκείνους οι οποίοι επί 150 χρόνια αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη, βελτιώνοντας έτσι τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων», δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος και πρόσθεσε ότι αξίζει ένα «ευχαριστώ» σε όλους όσοι εργάζονται για το κοινό καλό σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα. «Οι Σοσιαλδημοκράτες διέσωσαν την τιμή της γερμανικής δημοκρατίας», τόνισε ακόμη ο κ. Γκάουκ, αναφερόμενος στην αντίσταση εναντίον των Ναζί και συμπλήρωσε ότι «η Δημοκρατία είναι εφικτή όταν οι άνθρωποι αγωνίζονται για αυτήν».

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline