Με δυσκολίες 2013- 2014 στη Γερμανία

Δεν κάνει κάποιος τυχαίος τις προβλέψεις. Χωρίς πολιτικές και κερδοσκοπικές, επιχειρηματικές σκοπιμότητες. Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας για εφέτος και το επόμενο έτος, ενώ έδειξε εμπιστοσύνη ότι η Ευρωζώνη έχει περάσει τον πάτο της ύφεσης.

Η Μπούντεσμπανκ προβλέπει ότι η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα είναι 0,3% φέτος και 1,5% το 2014 έναντι 0,4% και 1,9%, αντίστοιχα, που προέβλεπε τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση στις χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση και αν σε αυτές θα πάρουν σταδιακά το πάνω χέρι οι επεκτατικές δυνάμεις. Η συνέχιση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας είναι εξ ίσου σημαντική προϋπόθεση στις προβλέψεις που κάναμε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, ωστόσο, οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν 1,9% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, όταν είχαν αυξηθεί 0,5%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση των εξαγωγών από τον Μάιο του 2012 και πολύ υψηλότερη από την αύξηση 0,1% που προέβλεπαν οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg. Η γερμανική οικονομία σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 0,1% στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline