Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Ο δόλιος, αριστερός χαφιεδισμός

«Σήμερα η Βουλή νομίζω ότι προέβη σε μια πράξη ευθύνης, μια πράξη η οποία συνάδει με το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και με το γράμμα και το πνεύμα του Κανονισμού της Βουλής, φέρνοντας στη Βουλή μια πρόταση συναδέλφων, η οποία ζητάει την επέκταση της κατηγορίας εναντίον του πρώην συναδέλφου μας κ. Παπακωνσταντίνου για κάποια συγκεκριμένα αδικήματα.

Αυτό είναι πράξη ευθύνης και αυτό, αν θέλετε, αποτελεί και μία πρόοδο για το πολιτικό μας σύστημα.

Ωστόσο, σήμερα εδώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για μια ακόμα φορά επαναλήφθηκε ένα φαινόμενο το οποίο ιστορικά έχουμε βιώσει σε αυτή την Αίθουσα, όπως βίωσε και ο τόπος για πολλά χρόνια. Καλείται κάθε φορά η Βουλή να αποδώσει, να ασκήσει δίωξη και να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον πολιτικών προσώπων.

Το ερώτημα κάθε φορά είναι ποιος εδώ μέσα αναζητεί την αλήθεια. Τόσα χρόνια, που τουλάχιστον εγώ είμαι σε αυτή την Αίθουσα, ουδέποτε ή σχεδόν ουδέποτε βρέθηκε η αλήθεια και είτε υπήρξαν συγκαλύψεις είτε υπήρξαν σκευωρίες, που καταγράφηκαν στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στην προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατίας. Τούτο πάει να γίνει και σήμερα. Αιδώς!
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αναπτύχθηκαν δύο θεωρίες που δεν είναι πρωτοφανείς. Είναι γνωστές. Επαναλαμβάνονται κάθε φορά που έχουμε τέτοιου είδους ζητήματα στην Αίθουσα αυτή.

Η πρώτη θεωρία είναι η θεωρία της συνωμοσίας. Ακούσαμε εδώ μέσα τα εξής: Είναι τυχαίο ότι ο τάδε είναι εξάδελφος με τον τάδε; Είναι τυχαίο ότι ο τάδε συναντήθηκε με τον τάδε; Είναι τυχαίο το άλφα ή το βήτα γεγονός; Ούτε αστυνόμος προανακριτής κάνει τέτοιου είδους έρευνα. Αλήθεια, ούτε αστυνόμος προανακριτής!
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ούτε καν ο Διώτης.
ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Όχι μόνο δεν κάνει, δεν έχει δικαίωμα να κάνει. Απαγορεύεται να κάνει. Μόνο οι ΚΥΠατζήδες τα κάνουν αυτά.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα ξέρετε από τον κ. Διώτη εσείς προσωπικά.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Σας παρακαλώ, κυρία Κωνσταντοπούλου. Πρέπει να τα πείτε όλα αυτά;
ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Αυτοί που κάνουν έρευνα, προφανώς ανεπίσημη, αυτοί μπορούν να ερευνούν μια σειρά από ζητήματα, να έχουν υποψίες, να ερευνούν συγγένειες, φιλίες, συναντήσεις, οτιδήποτε.

Επιτρέπεται σε προανακριτή –επαναλαμβάνω- αστυνόμο, αστυφύλακα, αρχιφύλακα να κάνει τέτοιου είδους προανάκριση; Υπάρχει πουθενά αυτό; Και πώς αυτά επιτρέπονται σε Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής; Για όνομα του Θεού! Αυτό είναι απαράδεκτο, παράνομο και αντιδικονομικό και προσβάλλει τη Βουλή, το νόμο, τη δικονομία, την απόδοση της δικαιοσύνης.
Έρχονται εδώ διάφοροι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ως κήνσορες και τιμητές και κάποιοι άλλοι ως εισαγγελείς. Άκουσα ορισμένους με έναν τόνο εισαγγελικό πολύ ισχυρό.

Θέλω να σας πω ότι εγώ προσωπικά, επειδή είμαι είκοσι χρόνια σε αυτή την Αίθουσα, έχω ακούσει πολλούς τέτοιους με αυτόν τον τόνο. Και θέλω να σας πω, κύριοι συνάδελφοι, ότι ούτε ένας έμεινε σε αυτή την Αίθουσα και για ούτε έναν έχει γράψει η ιστορία κάτι θετικό, γι' αυτούς τους τιμητές και τους κήνσορες.

Επίσης, ποιοι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν λογαριασμούς; Πέστε τους. Πέστε όσοι είναι, ο τάδε και ο τάδε. Ποιοι συγγενείς Υπουργών του ΠΑΣΟΚ έχουν λογαριασμούς; Πείτε ο τάδε και ο τάδε. Ποια ξαδέλφια Υπουργών; Αυτοί. Ποιους υποψιάζεστε, εν πάση περιπτώσει; Πείτε μας.
Να τα αφήσετε αυτά. Είναι παλιά μέθοδος αυτή και καταδικασμένη. Καταδίκασε τη δημοκρατία, την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Δεν τα δεχόμαστε αυτά. Δεν τα δεχόμαστε εμείς που πιστεύουμε στη δημοκρατία. Δεν τα δεχόμαστε εμείς που πιστεύουμε στη δικαιοσύνη. Δεν αναζητάτε την αλήθεια. Αναζητάτε τρόπους να κατασκευάσετε ενόχους. Αυτό κάνετε εδώ μέσα. Λυπάμαι πάρα πολύ και είστε και προοδευτικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεπώς, κάνετε ένα λάθος. Αναλάβετε μία πολιτική επιχείρηση. Παραπλανήσατε την ηγεσία σας. Σηκώσατε ένα θέμα και γι' αυτό αναφέρατε το όνομά μου προηγουμένως.

Ξέρετε τι έκαναν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Ξεσήκωσαν την ηγεσία τους, διότι στηρίχθηκαν στη θεωρία της συνωμοσίας ότι αυτή η λίστα ήρθε κάποια στιγμή, πολύ πριν έρθει το έγγραφο των γαλλικών αρχών κι ότι κάποιοι από εμάς την διαχειρίζονταν –ίσως και πριν από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επί Καραμανλή ενδεχομένως- και την έπαιζαν. Και μετά έγιναν τα γνωστά γεγονότα, δηλαδή ανοησίες –με συγχωρείτε, ανοησίες- και τώρα που οι ανοησίες κατέπεσαν, άκουσα τον κ. Κοντονή προηγουμένως να επικαλείται το έγγραφο και μέχρι χθες επικαλούνταν τη θεωρία της συνομωσίας, ότι δηλαδή ήρθε η λίστα κρυφά.

Πείτε το καθαρά. Ένας είναι ο στόχος σας: Η ενοχοποίηση των πολιτικών σας αντιπάλων και κυρίως, σε αυτή τη φάση, να ενοχοποιήσετε τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Δεν ζητάτε σήμερα -γιατί είναι πολιτική αρετή να ζητάτε- συγγνώμη, να λέτε «ανακαλώ γι' αυτά που είπα ότι δήθεν την είχε επίσημα τη λίστα και τη διακινούσε από εδώ και από εκεί στις εκλογές, ότι εκβίασε κάποιους», όλα αυτά τα βαριά λόγια που ακούστηκαν.»

(Από την αγόρευση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Β' Αθηνών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline