Σκληρή εργασία για τους ανήλικους στην Αλβανία

Σελίδες του Κ. Ντίκενς και καταστάσεις τριτοκοσμικές.«Το 56% των εργαζόμενων ανήλικων παιδιών απασχολούνται σε επικίνδυνες εργασίες» σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την Αλβανία.

Το 7,7% των παιδιών ηλικίας από 5-17 χρόνων απασχολούνται σε σκληρές εργασίες για να επιβιώσουν - συγκεκριμένα σε τομείς όπως η γεωργία, οι κατασκευές, οι εξορύξεις κ.ά.- σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την Αλβανία.

«Το 56% των εργαζόμενων ανήλικων παιδιών απασχολούνται σε επικίνδυνες εργασίες» σύμφωνα με τη μελέτη.

Όπως ανέφερε η Ετλέβα Δεσπότη, ειδική σε θέματα απασχόλησης, η οποία και παρουσίασε την έκθεση, «τα περισσότερα εργαζόμενα ανήλικα παιδιά απασχολούνται στη γεωργία, 6,1% στο εμπόριο στους δρόμους, 4,4% σε ξενοδοχεία και εστιατόρια και 3,1% στον τομέα των κατασκευών».

«Η πλειοψηφία αυτών των παιδιών ζουν σε φτωχές οικογένειες με πολλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και η έλλειψη στέγης και τροφής τους αναγκάζει καθημερινά, από πολύ μικρή ηλικία, να κάνουν σκληρές δουλειές» σημείωσε η εκπρόσωπος της ILO.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline