Ελεύθερες Ισπανία και Ιρλανδία

Η Ιρλανδία και η Ισπανία ετοιμάζονται να εξέλθουν από τα προγράμματα στήριξής τους, ενώ και οι δύο χώρες διαβεβαίωσαν ότι δεν θα χρειαστούν έναν προστατευτικό μηχανισμό από τους δανειστές τους. Πρόκειται για τις πρώτες χώρες της Ευρωζώνης που ολοκληρώνουν τα προγράμματα στήριξής τους.

«Οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί πέρασαν μια δύσκολη περίοδο, όμως έχω εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι οι προσπάθειές τους θα αποδώσουν», σχολίασε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ο πρόεδρός του, ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος συνεχάρη τις δύο χώρες.

Η ιρλανδική κυβέρνηση πρώτη ανακοίνωσε ότι θα εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της όπως αναμενόταν στις 15 Δεκεμβρίου «χωρίς να λάβει μια προληπτική γραμμή πιστώσεων». Εξάλλου και η Ισπανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξέλθει τον Ιανουάριο από το πρόγραμμα στήριξής της χωρίς να χρειαστεί έναν προστατευτικό μηχανισμό από τους δανειστές της, ανακοινώθηκε σήμερα από το Eurogroup.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline