Μόνο 3.000 οι φτωχοί -«μαϊμού» στην Ιταλία

Τουλάχιστον είμαστε λιγότερο απατεώνες και κομπιναδόροι ως Λαός. Δεκάδες χιλιάδες ανακαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια ως συνταξιούχοι- μαϊμού σε ΙΚΑ και σε ΟΓΑ, σε συντάξεις και επιδόματα από τα ασφαλιστικά Ταμεία και το Κράτος. 

 Κι ας είμαστε τέσσερις σχεδόν φορές λιγότεροι απ τους Ιταλούς. Και αυτοί ανακαλύπτουν με ... έκπληξη ότι υπάρχουν απατεώνες, πλαστογράφοι στον τομέα των συντάξεων αλλά, λένε, είναι... λίγες χιλιάδες. Η ιταλική οικονομική αστυνομία, το 2013, ανακάλυψε 3.435 «ψεύτικους φτωχούς». Πρόκειται για ιταλούς πολίτες που λάμβαναν επιδόματα ή δεν πλήρωναν καμία εισφορά για φάρμακα και εξετάσεις στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας, δηλώνοντας αναληθή, μηδαμινά εισοδήματα.

Οι «φτωχοί-μαϊμού» συγχρόνως ευνοούνταν με δυνατότητα πρόσβασης στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς με παροχή δωρεάν βιβλίων για τα παιδιά τους στα σχολεία και με μειωμένα δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια. Παράλληλα, 4.210 επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα ευθύνονται για απάτες σε βάρος του ιταλικού δημοσίου.

Από τα στοιχεία της οικονομικής αστυνομίας προκύπτει ότι κάθε ημέρα στην Ιταλία διαπράττονται δώδεκα αδικήματα κατά του δημοσίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline