Βρετανικό χιούμορ: Σας νοικιάζουμε τα μάρμαρα!

Για «μοίρασμα» υπό προϋποθέσεις κάποιων Γλυπτών του Παρθενώνα μίλησε ο διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης, Νίκολας Πένι. Παράλληλα, είπε για ακόμη μια φορά «όχι» στην επιστροφή τους, αναφέροντας σαν κύρια αιτία την ρύπανση της Αθήνας. Αναλυτικά, ο διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου Νίκολας Πένι, σε συνέντευξή του στους κυριακάτικους Times είπε ότι δεν θα ήταν κατά της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα υπό τη μορφή δανεισμού. «Δεν πιστεύω ότι κάτι τόσο απλό όπως το να τα επιστρέψουμε θα ήταν μια τρομερά καλή κίνηση αλλά πιστεύω ότι το Βρετανικό Μουσείο θα καλωσόριζε κάποιο τρόπο μοιράσματος των Γλυπτών εφόσον όμως οι άνθρωποι δεν θα παρέμεναν εμμονικοί με την ιδέα του ποιος πράγματι τα κατέχει», είπε.

«Εξετάζεται η ιδέα ότι θα μπορούσαμε να δανείσουμε μερικά εκεί, υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα καταντούσαν πολιτικά πιόνια», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Προσωπικά δεν θα μου άρεσε να τα σκέφτομαι να ταξιδεύουν μπρος-πίσω σε όλο τον κόσμο, αλλά σίγουρα το βρετανικό μουσείο έχει αναγνωρίσει ως ένα βαθμό τη βαθιά σημασία που έχουν για την Ελλάδα», ανέφερε.

Αναφορικά με τα τεχνικά ζητήματα που ανακύπτουν στην επανατοποθέτησή τους ο κ. Πένι υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως «ακόμη κι αν βρίσκονταν εκεί το μνημείο είναι ερείπιο και αυτά είναι κατεστραμμένα, με αποτέλεσμα να μην έχει κάποιος τη δυνατότητα να τα δει όπως ήταν στην αρχική τους θέση. Αυτός είναι ένας συναισθηματικός μύθος, η ιδέα ότι κάποιος μπορεί να γυρίσει το ρολόι προς τα πίσω».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline