Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019  05:49:28

Η άρνηση του Αλέξη Παπαχελά να εμπλακεί στον καυγά. Τι απαντούν οι σκιτσογράφοι της «Καθημερινής» στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Θύμα μισαλλοδοξίας ως... δεξιά και δήθεν δοσιλογική επί Κατοχής των κομμουνιστών της ΟΠΛΑ αλλά και συναδέλφων της, η σπουδαία ηθοποιός . Με το δράμα της ομολογημένο με επώνυμες μαρτυρίες, ανάμεσα τους και του Δημ. Μυράτ, με πολλά ντοκουμέντα και βιογραφημένο σε ένα σπουδαίο βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου.

Ετοιμάζονται προσφυγές στο ΣτΕ από μέλη του κατασκευαστικού κλάδου τα οποία έχουν απόθεμα απούλητων νεόδμητων κατοικιών και, ως εκ τούτου, θα θιγούν από το μέτρο.

Νόμο για την αποκατάσταση των περικοπών των συντάξεων ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ. Με τον νέο νόμο 260.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις έως και 120 ευρώ με την μορφή της επιστροφής μέρους ή και ολόκληρης της μείωσης που είχαν στις επικουρικές του συντάξεις τον Ιούνιο του 2016.

Μεγάλη και συνεχόμενη η μεταναστευτική ροή Ελλήνων προς το Ηνωμένο Βασίλειο το 2010 και μετά, δείχνει έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Τη μετακίνηση περίπου 1.000 αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου προς την ενδοχώρα προγραμματίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις επόμενες ημέρες και μέχρι τη Δευτέρα.

Αρνητική είναι η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης στη ρηματική διακοίνωση που είχε κοινοποιήσει το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την καταβολή από την Γερμανία των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων.

Οι παρουσιαστές σχολίασαν στην εκπομπή τη χροιά της φωνής του "προέδρου των φορτηγατζήδων", ο οποίος τυγχάνει να είναι καρκινοπαθής. Ποιες αναμένεται να είναι οι επόμενες κινήσεις.

Σελίδα 1 από 750