Σάββατο 20 Απριλίου 2024  10:33:40

Διαδηλώσεις και βίαιες συγκρούσεις στο Κάιρο κατά του Μόρσι

Δεκάδες χιλιάδες αιγύπτιοι διαδηλώνουν κατά του πρόσφατου διατάγματος του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι που του παραχωρεί διευρυμένες εξουσίες.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από την εποχή που απομακρύνθηκε από την εξουσία ο Χόσνι Μπουμπάρακ.
Στο προσκήνιο και πάλι η κεντρική πλατεία του Καΐρου, Ταχρίρ, όπου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες, ενώ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

Το διάταγμα που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και βίαιες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιους της αιγυπτιακής κυβέρνησης, υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με αυτό, διευρύνονται σημαντικά οι εξουσίες του προέδρου Μόρσι –ο ίδιος καθίσταται σχεδόν απρόσβλητος– ενώ παρέχεται ασυλία στη συντακτική εθνοσυνέλευση και διατάζεται η επανεκδίκαση υποθέσεων αξιωματούχων του καθεστώτος Μουμπάρακ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline