Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:22:26

Χίλαρι Κλίντον: Στόχος των ΗΠΑ η ολική εξάλειψη του AIDS

Την ανακοίνωση του ειδικού προσχεδίου που στοχεύει στην οριστική καταπολέμηση του AIDS σε ολόκληρο τον πλανήτη ανακοίνωσε η Χίλαρι Κλίντον.

Το προσχέδιο για «την δημιουργία μιας γενιάς χωρίς AIDS» (http://www.pepfar.gov/documents/organization/201386.pdf) είχε ανακοινωθεί, κατά τη διάρκεια ομιλίας της αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών στο Διεθνές Συνέδριο για το AIDS, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον και δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Στη συνοδευτική επιστολή, η Χίλαρι Κλίντον αναφέρει ότι το προσχέδιο, που προετοιμάστηκε από τον αμερικανό Συντονιστή για τη νόσο του AIDS Έρικ Γκούσμπι, είναι ένας οδηγός για την επίτευξη της ολικής εξάλειψης της αρρώστιας.

Το προσχέδιο επικεντρώνεται σε τέσσερα κυρίως ζητήματα: την άμεση δράση για να σωθούν ζωές, την βελτίωση της αποδοτικότητας των επενδύσεων στον τομέα της υγείας, τον διαμοιρασμό των ευθυνών με άλλες χώρες –αλλά και με διεθνείς οργανισμούς – και την σωστή και αποδοτική εκμετάλλευση της επιστημονικής προόδου.

«Μαζί», σημειώνει η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών, «μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη. Ένα μέλλον, όπου δεν θα γεννιούνται παιδιά με HIV... όπου ο κίνδυνος για τους έφηβους και τους ενήλικες να μεταδώσουν τον ιό θα είναι σημαντικά μικρότερος... όπου αυτοί που έχουν τον ιό θα απολαμβάνουν θεραπείας που θα τους σώζει τη ζωή...»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline