Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  01:29:16

Άδωνις Γεωργιάδης: Όταν οι εκλογές μπορεί να βλάψουν

Από αυτά, όμως, τα θέματα θα κριθεί –προσέξτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και αυτό δεν είναι καθόλου αστείο- μέσα στους επόμενους τρεις μήνες η οριστική παραμονή της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ ή όχι, εάν τυχόν βρεθούμε στη διαδικασία των εκλογών.

Και στην πραγματικότητα, αυτό που είπε ο κ. Χαρδούβελης εδώ -κι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να κρατήσουμε από τη σημερινή συνεδρίαση, κύριε πρόεδρε- είναι η ευθύνη που έχουμε όλοι οι Βουλευτές οι οποίοι θα ψηφίσουμε αύριο και, αν χρειαστεί, και τη Δευτέρα στη διαδικασία της ψήφου για την εκλογή Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Έρχεται όμως ο υπεύθυνος Υπουργός Οικονομικών της χώρας και λέει αυτά που είπε εδώ ο κ. Χαρδούβελης για τα συγκεκριμένα δισεκατομμύρια που πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα μέσα στο πρώτο τρίμηνο και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, εξωθεσμικά, αξιοποιώντας μία πρόνοια του Συντάγματος για συναίνεση, μετατρέπει τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής από τον αριθμό του 151 στον αριθμό του 180.
Γιατί αυτό στην ουσία κάνει. Ενώ αυτή η Κυβέρνηση έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, έρχεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση παρασύροντας δυστυχώς και τα ελάσσονα κόμματα της αντιπολιτεύσεως και αλλάζουν τον αριθμό της δεδηλωμένης από το 151 στο 180. Αυτό γίνεται.

Με αυτήν σας όμως την πράξη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αναλαμβάνετε εις το ακέραιον την ιστορική ευθύνη για ό,τι τυχόν επακολουθήσει.
Βεβαίως, ακούγεται συχνά το ψευδές επιχείρημα, το οποίο πρέπει να το ελέγξουμε λογικά και ιστορικά: «Γιατί φοβάστε τις εκλογές;» Είναι ένα πολύ φορεμένο επιχείρημα. Ας μιλήσει ο λαός. Είναι κακό να μιλάει ο λαός; Βεβαίως και δεν είναι κακό να μιλάει ο λαός, πρέπει να μιλάει ο λαός στις καθορισμένες ημερομηνίες όμως, όπως γίνεται σε όλα τα κράτη.

Ας πάμε, λοιπόν, να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή. Το Νοέμβριο του 1920 είχαμε εκλογές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Είχαμε εκλογές και μάλιστα ελεύθερες εκλογές. Καλώς έγιναν αυτές οι εκλογές ή κακώς έγιναν; Γιατί υπενθυμίζω, για όσους γνωρίζουν ιστορία, ότι αυτές οι εκλογές οδήγησαν την τότε ελληνική κυβέρνηση που εξελέγη στη σύγκρουση με τους δυτικούς συμμάχους και τελικά στην Μικρασιατική Καταστροφή.

Άρα, λοιπόν, το επιχείρημα, που έχει μάλιστα και αξιωματικό χαρακτήρα, ότι οι εκλογές ποτέ δεν βλάπτουν, είναι ένα εντελώς λανθασμένο ιστορικά επιχείρημα. Φυσικά και οι εκλογές μπορούν να βλάψουν και πάρα πολύ. Πότε; Όταν γίνονται σε συνθήκες ανωμαλίας, όταν στην ουσία δεν είναι εκλογές φυσιολογικού δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά είναι εκλογές που γίνονται από ανωμαλία.

Αυτές είναι οι εκλογές που θέλετε να προκαλέσετε τώρα. Θέλετε να ρίξετε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και να διαλύσετε μια νόμιμα εκλεγμένη Βουλή, να οδηγήσετε τον τόπο σε εκλογές πότε; Στην κρισιμότερη στιγμή, την ώρα που το πρόγραμμα τελειώνει και η Ελλάδα πάει να υπογράψει τη νέα συμφωνία για να μπει στην πιστοληπτική γραμμή πίστωσης. Δεν έχετε καν την υπομονή να περιμένετε λίγους μήνες να γίνει η μετάβαση ομαλά.
Αγαπητοί κύριοι συνάδελφοι, όμως, βεβαίως μπορείτε να το πράξετε. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε και σίγουρα είστε ελεύθεροι Βουλευτές, αλλά θα έχετε εις το ακέραιο την ευθύνη. Την ευθύνη δεν θα την έχουμε εμείς για ό,τι επακολουθήσει. Την ευθύνη θα την έχετε εσείς και μπορεί, κυρία Κωνσταντοπούλου, να σας κοπούν τότε τα γελάκια. Γιατί τα γελάκια είναι ωραία όταν δεν υπάρχουν ευθύνες, όταν όμως αρχίζουν οι ευθύνες τότε κόβονται και τα γελάκια.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς γιατί γελάτε είναι το θέμα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αντί να γελάτε, λοιπόν, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να μας εξηγήσετε τι ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε, γιατί μέχρι στιγμής όποιος Βουλευτής σας παίρνει το λόγο έχει και μια διαφορετική εκδοχή να μας διηγηθεί για το πώς θα πληρωθούν αυτά τα 4,5 δισεκατομμύρια, από την εκδοχή του κ. Κουρουμπλή που είπε φερ' ειπείν ότι πρέπει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει τη διαγραφή του 70% του χρέους, από την εκδοχή του κ. Σταθάκη ότι μόνο το 5% θα μπορούσε να διαγραφεί, από του κ. Μητρόπουλου που λέει ότι η παράταση αυτή μπορεί να ενέχει και ποινικές ευθύνες, από του κ. Σταθάκη που λέει ότι θα ζητήσουμε και εμείς άλλους δύο μήνες παράτασης, κοκ.

Άρα, καλύτερα θα ήταν να μας πείτε επακριβώς τι σκοπεύετε να κάνετε, γιατί τώρα έχουμε φτάσει στο πάρα πέντε. Και μπορεί πράγματι να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις σας και να μην εκλεγεί τελικά Πρόεδρος Δημοκρατίας. Σας διαβεβαιώ όμως ότι τότε θα είστε υποχρεωμένοι να εξηγήσετε με πολύ μεγαλύτερη ευκρίνεια στον ελληνικό λαό τι ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε και ίσως τότε να σας φύγει και η πρόωρη αλαζονεία την οποία έχετε αποκτήσει.

Κλείνω, κύριε Πρόεδρε, μόνο με το εξής: Εις την υπόθεση Χαϊκάλη θέλω να συνοψίσω με μια σκέψη. Η θητεία του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην πορεία του προς τη σημερινή Βουλή είχε ως αφετηρία την καταγγελία του εναντίον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Υπενθυμίζω στο Σώμα ότι όταν έγινε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το 2012, είχε κατηγορήσει τότε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ως πλαστογράφο λόγω της αποστολής ενός φαξ, εις το οποίο ο κ. Καμμένος ζητούσε να αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Τότε ο κ. Καμμένος είχε καταγγείλει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ως πλαστογράφο και μάλιστα είχε ανακοινώσει ότι θα του καταθέσει και μήνυση, πράγμα που ουδέποτε έκανε.
Η θητεία του κ. Καμμένου φτάνει στο σημείο της Προεδρικής Εκλογής με τις σημερινές καταγγελίες και υπόνοιες κατά της ελληνικής δικαιοσύνης και της ασφάλειας, η οποία επίσης και αυτή ενέχεται στην οργανωμένη συνωμοσία κατά του Παναγιώτη Καμμένου, κατά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Είστε πράγματι ένα κόμμα για το οποίο όλοι συνωμοτούν εναντίον σας! Είναι προφανές αυτό!
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: Μας φοβάστε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μπορώ να σας πω ότι δεν πρέπει να παραμείνετε σε μία εγχώρια συνομωσία, αλλά θα πρέπει να εμπλέξετε και διεθνείς φορείς. Θα πρέπει να πείτε ότι και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ενδεχομένως, έχει βάλει στο μάτι κατά κάποιο τρόπο τον κ. Καμμένο ή η Ατλαντική Συμμαχία ή εν πάση περιπτώσει όποιος άλλος, σίγουρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Δεν μπορεί μία προσωπικότητα του βεληνεκούς του Παναγιώτη Καμμένου να μην έχει απασχολήσει ασφαλώς τις διεθνείς μυστικές υπηρεσίες και τους μεγάλους οργανισμούς! Διότι μία τέτοια προσωπικότητα την κυνηγούν άπαντες και μόνο ένας τη θαυμάζει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ανυπόκριτα και με ειλικρίνεια.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ένας θαυμάζει με ανυποκρισία και ειλικρίνεια τον Παναγιώτη Καμμένο και αυτός είναι ο κ. Αλέξης Τσίπρας.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε σε παραλήρημα.
ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Είναι σε παραλήρημα ο κ. Γεωργιάδης.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είμαι βέβαιος ότι το «αλάνθαστο» κριτήριο του κ. Αλέξη Τσίπρα δεν πέφτει έξω. Πρόκειται για τον Αρχηγό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πρόκειται περί ενός σπουδαίου πολιτικού ανδρός στους ώμους του οποίου σίγουρα, με ασφάλεια κείται η Ελλάς!

(O φιλόλογος Άδωνης Γεωργιάδης είναι πρώην υπουργός, βουλευτής της Β' Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline