Σάββατο 20 Απριλίου 2024  05:50:40

Γιώργος Γερμενής: H Μακεδονία θα μας σώσει

....Προχθές από τον Πρωθυπουργό ακούσαμε πολλά «θα». Σε πολλά από αυτά συμφωνούμε και θα τα στηρίξουμε. Να δούμε βεβαίως πόσα από αυτά θα φέρετε στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση. Γιατί από μεγάλα λόγια έχει χορτάσει αυτός ο τόπος.


Υπάρχουν όμως και κάποια «θα» που για το Λαϊκό Σύνδεσμο- Χρυσή Αυγή είναι «κόκκινες γραμμές». Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να συναινέσουμε -και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σας μεταπείσουμε για το αντίθετο- σχετικά με αυτά που ακούσαμε διά στόματος του Πρωθυπουργού όσον αφορά τη Μακεδονία μας. Μιλήσατε για το όνομα των Σκοπίων, πως θέλετε να πάρει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσανατολισμό.

Κοιτάξτε κύριοι: η Μακεδονία εδώ και χιλιάδες χρόνια είναι μία και είναι ελληνική και πάνω σε αυτό δεν πρέπει να διαπραγματευτούμε, εάν θέλουμε να λεγόμαστε σοβαρό κράτος και έθνος που τιμάει την ιστορία και το αίμα που χύθηκε για να αποκαλούμαστε εμείς σήμερα Έλληνες.

Εμείς απλώς θα θυμίσουμε τα λόγια του μεγάλου Ίωνος Δραγούμη: «Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από τη βρώμα όπου κυλιόμαστε, θα μας σώσει από τη μετριότητα κι από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε».

Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να συμφωνεί αν λέγεται βόρεια Μακεδονία ή Δημοκρατία της Μακεδονίας; Και οι κάτοικοί της πώς θα λέγονται; Μακεδόνες; Και τι γλώσσα θα ομιλούνε; Μακεδονική;

Από τα αρχαία χρόνια η Μακεδονία είναι δωρικό φύλο. Τι γλώσσα μιλάγανε; Τι θρησκεία είχανε; Τι αίμα κυλούσε στις φλέβες τους; Ό,τι έλεγε ο Ηρόδοτος, ο Ισοκράτης. Διαβάστε λίγο. Ποιο δικαίωμα έχουμε εμείς τώρα να αλλάξουμε τη Μακεδονία, αν είναι βόρεια, αν είναι νότια, ανατολική ή δυτική;
Για την Κύπρο μας η θέση σας είναι κοινοτική, διζωνική με μία διοίκηση αλλά με μία ιθαγένεια. Δεν μας βρίσκει καθόλου μα καθόλου σύμφωνους. Αυτό που εσείς λέτε δεν είναι τίποτε άλλο από την αναγνώριση των τετελεσμένων του «Αττίλα», δηλαδή ό,τι λέει η Τουρκία.

Με τους Κύπριους αδελφούς μας είμαστε ένα έθνος χωρισμένο σε δύο κράτη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι εφαρμογή του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου της Ελλάδος - Κύπρου που, σε συνδυασμό με τις εφαπτόμενες ΑΟΖ των δύο κρατών, θα ισοδυναμεί με de facto ένωση της Νήσου με τη μητέρα Ελλάδα.
Επίσης, μιλήσατε για άμεση απόδοση ιθαγένειας για τα παιδιά αλλοδαπών δεύτερης γενιάς.

Προφανώς, κύριοι, έχετε μπερδέψει την ιθαγένεια με την υπηκοότητα. Αυτό συμβαίνει μόνο στο αγγλοσαξονικό δίκαιο, που μιλάει για το δίκαιο εδάφους το οποίο χρησιμοποιεί η Αμερική, η οποία, όπως ξέρετε, δεν θεωρείται έθνος κι έχει ιστορία μόλις τριακόσια χρόνια. Το δικό μας δίκαιο, το ευρωπαϊκό δίκαιο, μιλάει για το δίκαιο του αίματος. Στην ευρωπαϊκή ήπειρο υπάρχουν έθνη κι όχι απλά λαοί. Έτσι, λοιπόν, κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν δίνει ιθαγένεια παρά μόνο υπηκοότητα. Εσείς θέλετε, πάλι, να πρωτοτυπήσετε ή θέλετε να διαβρώσετε την ελληνική ομοιογένεια; Αυτά, κύριοι, είναι επικίνδυνα πράγματα και θέλουν πολλή προσοχή.

Αυτό που έπρεπε να κάνετε είναι –γιατί, όπως ξέρετε, είμαστε χώρα των γερόντων και σε είκοσι χρόνια θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα ιθαγενή με τα κιάλια- να πριμοδοτήσετε τις νέες οικογένειες, τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους, ώστε να γεμίσει η χώρα μας ελληνόπουλα και όχι να γίνουμε μια χώρα γερόντων που κάποτε θα αναφέρεται ότι μια φορά κι ένα καιρό υπήρχαν οι Έλληνες.
Αυτά είχα να σας πω.
(Ο μουσικο-πολιτικός Γιώργος Γερμενής είναι βουλευτής της Χρυσής Αυγής και προφυλακισμένος στις Φυλακές Κορυδαλλού)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline