Τρίτη 26 Μαϊου 2020  00:28:09

Παρά τις συνήθεις υπερβολές του Σώματος Επιθεωρητών, υπάρχει θέμα στις κλινικές των νοσοκομείων. Πώς εκβιάζουν οι γιατροί για το φακελάκι -Απίστευτες καταστάσεις, ασυνειδησίας που καταγγέλλουν ασθενείς. Κύριο

Από την άλλη πλευρά πολύ χαμηλοί μισθοί, απλήρωτες εφημερίες, ελάχιστες υπερωρίες και πολυετίες δοκιμάζουν και υποβαθμίζουν τους γιατρούς των νοσοκομείων όλης της χώρας. Ένα σπουδαίο επιστημονικό προσωπικό και συχνά πολύ ευσυνείδητο.

Αποκρουστικές περιπτώσεις, που φαίνεται να πληθαίνουν μέσα σε συνθήκες κρίσης. Με αποτρόπαιες μεθόδους συναλλαγής και απαίτησης για μαύρα χρήματα. Νοσηλεία επί μακρόν, αναβολή επεμβάσεων ή το νυστέρι στο χέρι ειδικευόμενου. Είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους που επιστρατεύουν γιατροί για να «εκβιάσουν» τους ασθενείς να δώσουν φακελάκι, προκειμένου να έχουν την περίθαλψη που επιβάλει η κατάστασή τους.

Παθόντες καταγγέλλουν απίστευτα ανάλογα περιστατικά σε ιστοσελίδα που φιλοξενεί τις μαρτυρίες τους. Ανάμεσά τους άνθρωποι που ξαφνικά διαπίστωσαν ότι παρατείνεται ο χρόνος νοσηλείας τους, με τους γιατρούς να επικαλούνται φόρτο εργασίας ή έλλειψη προσωπικών, αλλά και άλλοι που ξαφνικά τους ανακοίνωσαν ότι θα υποβληθούν σε εγχείρηση από το χέρι ειδικευόμενου που θα... μάθαινε πάνω τους.

Ολα αυτά δείχνουν την αλλαγή της μεθοδολογίας από εκείνους που θέλουν φακελάκι για να κάνουν τη δουλειά τους. Αντί να το απαιτούν ωμά και ξεκάθαρα, το αποσπούν με έμμεσο τρόπο, ασκώντας πίεση στους ασθενείς με όλα τα παραπάνω.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει το φακελάκι που έχει μετατραπεί σε... γρηγορόσημο, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας θα «χαρτογραφήσει» τις χειρουργικές κλινικές και το μέσο χρόνο νοσηλείας των σχετικών περιστατικών, όπως αναφέρει η «Καθημερινή». Το σκεπτικό είναι απλό. Οπου παρατηρούνται μεγάλες και επιστημονικά αδικαιολόγητες αποκλίσεις στον χρόνο νοσηλείας, εκεί υπάρχουν πιθανές εστίες διαφθοράς, οι οποίες και θα ελέγχονται.

Το σκάνδαλο της ημέρας .Γιατρός Μαιευτικής Κλινικής του Βοστανείου Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης, συνελήφθη, το μεσημέρι του Σαββάτου, επ' αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Α.Δ. Λέσβου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός είχε ζητήσει και έλαβε 250 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει τη γέννα της κυοφορούσας συζύγου του καταγγέλλοντος.

Ο συγκεκριμένος γιατρός στο παρελθόν είχε διατελέσει στέλεχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθώς και του κόμματος της Ν.Δ., ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχε ενεργοποιηθεί στην Τοπική Οργάνωση Λέσβου της Χρυσής Αυγής.
Ο συλληφθείς κρατείται και αύριο στο οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline