Τρίτη 2 Ιουνίου 2020  01:18:13

Ψευδολόγο χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τον υπουργό Υγείας Παν. Κουρουμπλή. Η ΝΔ διαψεύδει τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι το έγγραφο Κουρουμπλή, που απαιτεί δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των νοσοκομείων. Κύριο

Η ΝΔ κατηγορεί τον κ. Κουρουμπλή (όπου χθες ζήτησε την ομαδική παραίτηση όλων των διοικητικών συμβουλίων των νοσοκομείων ότι την ώρα που «διαβεβαίωνε με επίσημη διαρροή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν του ζητήθηκε να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων, την ίδια στιγμή απέστελλε σε όλα τα νοσοκομεία ρητή εντολή μεταφοράς των διαθεσίμων τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος».

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επισυνάπτεται η σχετική εντολή που φέρει την υπογραφή της προϊσταμένης του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κας Κατοστάρα προς τα νοσοκομεία όλης της χώρας με την οποία και κοινοποιείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία και αφορά την υποχρέωση των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά σε λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση της Ν.Δ. τονίζεται πως μετά από αυτή την αποκάλυψη «ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν μπορεί να σταθεί πλέον ούτε ένα λεπτό στη θέση του».Ο ίδιος σε δηλώσεις του αργά χθες το βράδυ είπε ότι ήταν απλή ενημέρωση των διοικήσεων των νοσοκομείων και όχι προσωπικά από τον ίδιο και υπουργό.. Πρωτοβουλία μάλλον ασύμβατη για ένα ανώτερο δημόσιο υπάλληλο, χωρίς πολιτική εντολή και σκοπιμότητα.

Ανακοίνωση ΝΔ για τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα ψεύδη του Υπουργείου Υγείας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Το πρωί το Υπουργείο Υγείας διαβεβαίωνε με επίσημη διαρροή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ, ότι δεν του ζητήθηκε να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων. Και διαβεβαίωνε μάλιστα ότι δεν θα χρειαστούν ούτε στο μέλλον να δοθούν.

Την ίδια στιγμή απέστελλε σε όλα τα νοσοκομεία ρητή εντολή μεταφοράς των διαθεσίμων τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπορεί να σταθεί πλέον ούτε ένα λεπτό στη θέση του.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το οποίο ζητείται από τα Νοσοκομεία της Αττικής να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα Ελλάδος αποκάλυψε η Νέα Δημοκρατία.

Σε δελτίο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλεται ο υπουργός Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλής ότι με πρωϊνές «διαρροές» απέκλειε τη μεταφορά πόρων από τα νοσοκομεία, στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, προκειμένου να καλυφθούν οι ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου. Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ηλεκτρονικό μήνυμα που δημοσιοποίησε η Ν.Δ. ήδη ζητείται από τις οικονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων η καταγραφή και μεταφορά των διαθεσίμων τους στην ΤτΕ.
Η πρώτη σελίδα του ηλεκτρονικού μηνύματος που κοινοποίησε η ΝΔ.

Τα πρώτα «ραβασάκια» στα νοσοκομεία για τα ταμειακά διαθέσιμα
Άρχισαν να φτάνουν το βράδυ της Τετάρτης και ζητούν στοιχεία

«Ύποπτο» ραβασάκι άρχισε να καταφθάνει το βράδυ της Τετάρτης στα νοσοκομεία όλης της χώρας από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει το ΒΗΜΑ, στα γραφεία των διοικήσεων έφθασε έγγραφο των διοικητών των ΥΠΕ με το οποίο ζητούν πληροφορίες σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Επειδή έγγραφο έφθασε αργά στα νοσοκομεία, οι περισσότεροι διοικητές θα δώσουν το πρωί της Πέμπτης τα στοιχεία που τους έχουν ζητήσει.

Στο μεταξύ, ο ΕΟΠΥΥ έχει στο ταμείο του μόνο 35 εκατ. ευρώ για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, την Εφορία και την αποζημίωση των ασφαλισμένων. Η τελευταία κρατική επιχορήγηση που έλαβε (43 εκατ. ευρώ) ήταν τον Ιανουάριο. Τον Φεβρουάριο πήρε επίσης 150 εκατ. ευρώ, μόνο από το ΙΚΑ, για να εξοφλήσει υποχρεώσεις του Ιανουαρίου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται αγώνας στο υπουργείο Εργασίας να συγκεντρώσουν, μέσω Ταμείων, περί τα 80-90 εκατ. ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline