Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δέκα χρόνια νεότερη, με ένα τρίλεπτο μασάζ στο πρόσωπο

Αν η νέα χρονιά δεν σας έχει βάλει ακόμα σε πρόγραμμα και τάξη ως προς τις διατροφικές σας συνήθειες, ώστε να μπορέσετε να βελτιώσετε την εξωτερική σας εικόνα και να χάσετε το περιττό βάρος που πιθανότατα σας ταλαιπωρεί εδώ και καιρό, υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος να τα καταφέρετε και λέγεται «μασάζ».

Διαβάζοντας την παραπάνω λέξη θα σκεφτείτε λογικά κάποια υπηρεσία χαλάρωσης σε ένα κέντρο ευεξίας, ωστόσο σύμφωνα με τη Σάρα Τσάπμαν, ειδικό στην περιποίηση προσώπου και τη Νάταλι Ελένη, υπάρχουν μερικοί τύποι μασάζ, που είναι εύκολο να τους εκτελέσετε σε λίγα λεπτά κάθε πρωί και υπόσχονται να απομακρύνουν το πρήξιμο, να εξαφανίσουν τις ρυτίδες και να σας χαρίσουν νεανική όψη στη στιγμή.
«Το μασάζ στο πρόσωπο είναι βασικό μέρος της φιλοσοφίας μου για την περιποίηση του δέρματος και αποτελεί την πιο απλή και αποτελεσματική τεχνική για να αποκτήσει κανείς μια νεανική και λαμπερή όψη», λέει η Σάρα.

Σημειώνει επίσης, ότι ο συνδυασμός γρήγορων κινήσεων και χαλάρωσης των μυών με λεμφική παροχέτευση σμιλεύει το κουρασμένο και χαλαρό δέρμα, ενώ αφαιρεί πόντους και χρόνια από το πρόσωπο.

Ακόμη, το γεγονός ότι το δέρμα κοκκινίζει τοπικά δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί καθώς είναι φυσιολογική αντίδραση και σημαίνει, ότι η κυκλοφορία του δέρματος έχει αυξηθεί, επομένως τα κύτταρα οξυγονώνονται και τρέφονται. Παράλληλα απομακρύνονται οι τοξίνες και το δέρμα λάμπει.
Με τη σειρά της η Νάταλι Ελένη, «ορκίζεται» στην κρυοθεραπεία προσώπου, που βοηθάει στην απαλλαγή από το πρήξιμο. Είναι μια πρακτική που μπορείτε να την εφαρμόσετε και στο σπίτι με τη χρήση πάγου ( προτιμήστε να βάλτε στην κατάψυξη νερό με χαμομήλι).

Πως θα κάνετε τη θεραπεία σας βήμα - βήμα:

• Τυλίξτε τα παγάκια σε μια γάζα και αφού κάνετε τον τυπικό καθαρισμό προσώπου, απλώστε το σέρουμ στην επιδερμίδα σας, κάνοντας όμως αυτή τη φορά μασάζ με τη γάζα και τα παγάκια. Φροντίστε ώστε οι κινήσεις σας να γίνονται από το κέντρο του προσώπου, προς το αυτί, τους κροτάφους και το σαγόνι.
• Επειτα, κάντε κυκλικές κινήσεις γύρω από τα μάτια σας για να μειώσετε τις πιθανότητες πρηξίματος.
• Απομακρύνετε την υγρασία από το πρόσωπο με μια μαλακή πετσέτα και απλώστε την κρέμα ματιών, πάντοτε ταμποναριστά με τα δάχτυλα
• Κινηθείτε προς τα επάνω, κάτω από το φρύδι για να τεντώσετε το μυ.
• Τέλος, εφαρμόστε την ενυδατική σας από το πιγούνι προς τα επάνω και μην ξεχνάτε το λαιμό.

 

Πολυμέσα