Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:11:07

Οι μισοί Αμερικανοί θα έχουν καρδιοπάθεια σε 20 χρόνια. Οι αιτίες και οι κίνδυνοι, συνολικά για την πορεία της Υγείας. Κύριο

Δραματική προειδοποίηση της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς, για τις αιτίες και τους κινδύνους από την σύγχρονη ζωή που ισχύουν για όλες τις χώρες, με πρώτες εκείνες της Ευρώπης.

Ασθένεια μάστιγα της σύγχρονης ζωής, οι καρδιοπάθειες που αυξάνονται συνεχώς σε πολλές χώρες – ανάμεσα τους και η Ελλάδα – και συναγωνίζονται τους διάφορους καρκίνους. Τα κρούσματα των καρδιαγγειακών νοσημάτων αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό στις ΗΠΑ και σύντομα θα αφορούν τον μισό σχεδόν ενήλικο πληθυσμό της, προειδοποιεί η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς (ΑΗΑ).

Επιπλέον, το κόστος για τη θεραπεία τους θα εκτιναχθεί από 555 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2016, σε 1,1 τρισεκατομμύριο το 2035!

«Οι νέες προβλέψεις μας υποδηλώνουν ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα έχουν μία πορεία που μπορεί σύντομα να χρεοκοπήσει την αμερικανική οικονομία και φυσικά το σύστημα Υγείας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΗΑ δρ Στήβεν Χάουζερ, αναπληρωτής κοσμήτορας Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Τέμπλ της Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε η ΑΗΑ, έως το 2035 το 45% του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ (σχεδόν 131 εκατομμύρια άνθρωποι) θα πάσχουν από τουλάχιστον ένα πρόβλημα υγείας το οποίο σχετίζεται με την καρδιοπάθεια.

Το στοιχείο αυτό υποδηλώνει ότι τα κρούσματα της νόσου αυξάνονται πολύ ταχύτερα απ' ό,τι είχε υπολογίσει πριν από πέντε χρόνια η ίδια ομάδα επιστημόνων, η οποία το 2011 προέβλεπε ότι έως το 2030 θα πάσχει από καρδιαγγειακά προβλήματα το 40% του γενικού πληθυσμού.

«Κάναμε λάθος. Φθάσαμε αυτό το ποσοστό το 2015, σχεδόν 15 χρόνια νωρίτερα απ' ό,τι περιμέναμε» είπε ο δρ Χάουζερ.

Η νέα έκθεση της ΑΗΑ, που τιτλοφορείται «Cardiovascular Disease: A Costly Burden for America», αποδίδει σε μεγάλο βαθμό το λάθος στην υποτίμηση της συνεχιζόμενης επιδημίας της παχυσαρκίας και των κρουσμάτων τύπου 2 διαβήτη που εξαιτίας της παρατηρούνται σε ολοένα περισσότερους εφήβους και νέους. Μειώνοντας τα ηλικιακά όρια των κινδύνων σε συνδυασμό με το κάπνισμα, την κατανάλωση ποτών, τη καθιστική ζωή, την ανθυγιεινή διατροφή και την έλλειψη κάθε άσκησης.

Στην νέα έκθεση οι ειδικοί της ΑΗΑ προβλέπουν ότι έως το 2035, τις εξής συνέπειες όλων αυτών:

* Περισσότερα από 123 εκατομμύρια Αμερικανοί θα έχουν υπέρταση

* 24 εκατομμύρια θα έχουν στεφανιαία νόσο

* Πάνω από 11 εκατομμύρια θα έχουν περάσει εγκεφαλικό

* Σχεδόν 9 εκατομμύρια θα έχουν συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια

* Πάνω από 7 εκατομμύρια θα έχουν κολπική μαρμαρυγή, μια επικίνδυνη μορφή καρδιακής αρρυθμίας η οποία αυξάνει, μεταξύ άλλων, τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Ασθένεια μάστιγα της σύγχρονης ζωής, οι καρδιοπάθειες που αυξάνονται συνεχώς σε πολλές χώρες – ανάμεσα τους και η Ελλάδα – και συναγωνίζονται τους διάφορους καρκίνους, σε όλο και μικρότερες ηλικίες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline