Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  03:46:10

Επιστήμονας ρίσκαρε τη ζωή του με 71.000 Volt στο σώμα του

Kινέζος ερευνητής υπέβαλε τον εαυτό του σε ηλεκτροσόκ για να αποδείξει τις αντοχές του ανθρώπινου οργανισμού στον στατικό ηλεκτρισμό.

Ένας Κινέζος επιστήμονας έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του προκειμένου να εξετάσει τις αντοχές του ανθρώπινου οργανισμού στον στατικό ηλεκτρισμό.
Πρόκειται για τον καθηγητή Liu Shangshe της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικών στο Πεκίνο, ειδικό στην ηλεκτροστατική ασφάλεια, ο οποίος θέλησε να αποδείξει ότι το σώμα μπορεί να αντέξει στατικό ηλεκτρισμό μεγαλύτερης έντασης από τα 50.000 Volt που μέχρι τώρα είχε θέσει ως όριο η επιστημονική κοινότητα.

Αποφάσισε να πειραματιστεί στον εαυτό του και με τη βοήθεια των βοηθών του, ξεκίνησαν να αυξάνουν σταδιακά τα βολτ στο σώμα του. Ξεκίνησε με 20.000 Volt και αύξανε την ένταση σταδιακά μέχρι να φτάσει στα 71.000 Volt όπου και σταμάτησε.
Ο Shangshe κατάφερε να αποδείξει τον ισχυρισμό του, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει έναν μετρητή στατικού ηλεκτρισμού. Η έρευνά του θα συνεισφέρει στη στρατιωτική ασφάλεια, καθώς ο στατικός ηλεκτρισμός έχει που παράγουν τα σώματα στρατιωτών έχει οδηγήσει πολλές φορές στην πυροδότηση οβίδων και άλλων εκρηκτικών μηχανισμών.
(Με πληροφορίες από South China Morning Post)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline