Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Άδωνις σε διπλή αντεπίθεση κατά του αψίκορου Πολάκη: Το ματαιωμένο σκοτεινό ρουσφέτι και η απειλή : « Εγώ σε ξέρω καλά.. Εγώ θα σε κλείσω φυλακή, Πολάκη...» Κύριο

Αναδίπλωση του πολεμικού Πολάκη, μετά την ήττα του για όσα προεξοφλούσε κατά των πρώην υπουργών Υγείας Λοβέρδου, Γεωργιάδη και Βορίδη και την υπόθεση Α. Μαρτίνη του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ.

Επιπλέον , διπλή αντεπίθεση χθες Γεωργιάδη, συνέχεια στην μεταξύ τους πολιτική βεντέττα. «Ο φίλος σου έχασε 2,5 εκατ. ευρώ από την τροπολογία που σου χαλάσαμε... Είσαι πολύ βρώμικος...» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον Παύλο Πολάκη.

«Εγώ σε ξέρω. Σε έχω μελετήσει αρκετά. Εγώ θα σε κλείσω φυλακή Πολάκη! Ο φίλος σου έχασε 2,5 εκατ. ευρώ από την τροπολογία που σου χαλάσαμε» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης από τα έδρανα της αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ο οποίος βρισκόταν στα υπουργικά έδρανα.

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Πολάκη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για συγκεκριμένα σκάνδαλα και για έλλειψη πτυχίων και τον προειδοποίησε: «εγώ θα σε κλείσω φυλακή», ενώ ο κ. Πολάκης απέφυγε να απαντήσει.

«Εγώ σε ξέρω Πολάκη. Σε έχω μελετήσει αρκετά. Εγώ θα σε κλείσω φυλακή» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για να προσθέσει αναφερόμενος στην τροπολογία για το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και σε πρόσφατη υπουργική απόφαση: «Με τις καταγγελίες που κάναμε για την τροπολογία ο φίλος σου έχασε 2,5 εκατ. ευρώ. Στο χαλάσαμε. Κοίταξέ με καλά από εμένα δεν ξεμπλέκεις. Το παίζεις καθαρός αλλά είσαι πολύ βρώμικος, Πολάκη».

« Πράγματι το πήρα στα 10 χρόνια το πτυχίο μου γιατί έπρεπε να βοηθήσω τους γονείς μου. Στα πρακτικά της Βουλής έχω τον κ. Πελεγρίνη που μου έπλεξε το εγκώμιο» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε άλλο σημείο απαντώντας σε σχετική κριτική του Παύλου Πολάκη και συνέχισε: «Εσείς κ. Πολάκη μπορείτε να μου καταθέσετε το πτυχίο εντατικολόγου που το έχετε; Θέλω το πιστοποιητικό! Ξέρετε γιατί; Γιατί κάνατε τον διευθυντή εντατικής χωρίς να έχετε πτυχίο».

Πώς ξεκίνησε η σκληρή κόντρα

Η αρχή έγινε όταν ο Παύλος Πολάκης ζήτησε το λόγο επι προσωπικού καθώς αντίστοιχες καταγγελίες είχε κάνει νωρίτερα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ενημέρωση που λαμβάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι ενημέρωση από τα LIDL» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χρησιμοποιώντας την γλώσσα των τρολς του διαδικτύου για να προσθέσει: «Στα ζητήματα διαφθοράς δεν σηκώνουμε ούτε σκνίπα στο σπαθί μας».

Επιχειρώντας να δώσει εξηγήσεις για την υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του και που σύμφωνα με την ΝΔ απαλλάσσει από βαρύτατες ποινές στελέχη που συλλαμβάνονται να υπερκοστολογούν εις βάρος του ΕΟΠΥΥ ο κ. Πολάκης αρκέστηκε να πει ότι «η απόφαση αφορά το claw back».

Ο ίδιος έσπευσε να απαντήσει και στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα ζητήματα της αριστείας λέγοντας πως «Μας έχετε ζαλίσει με το θέμα της αριστείας. Ερχονται και μιλάνε για την αριστεία ποιοι σε ποιους ; Εγώ τελείωσα το λύκειο με 20. Πόσα έβγαλε ο κ. Μητσοτάκης;Την ιατρική σχολή την τελείωσα στα 6,5 χρόνια γιατί κράταγα ένα μάθημα στην ΕΦΕΕ. Ο Άδωνις έκανε 15 χρόνια. Ο Τζήμερος έχει πάρει πτυχίο ; Όλος αυτός ο συρφετός έχει πάρει πτυχίο;».

Σχετικά με την ύποπτη τροπολογία είπε ότι η κριτική αποτελεί τον «ορισμό της κακομοιριάς» και πως « μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσει. Τι του βάζετε στο στόμα του ανθρώπου; Έχετε καταλάβει τι κάνετε εις βάρος του αρχηγού σας;».

Τέλος, ο κ. Πολάκης διάβασε επι δίλεπτο κείμενο από το κινητό του τηλέφωνο που όπως είπε «είναι ενός γιατρού και σας αφορά κ. Γεωργιάδη. Λέει ότι εσύ έφτιαχνες πελατειακό κράτος. Αντε μπράβο».

«ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν ο γιατρός. Δεν έχετε και καμιά ιδεολογική διαφορά» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης για να συνεχίσει «Εάν κ. Άριστε θέλετε να κάνετε νόμο θα βάλετε ένα συνεργάτη σας να γράψει ένα άρθρο γιατί δεν τα ξέρετε καλά τα θέματα.».

Αναφορικά με την υπουργική απόφαση εξήγησε πως «ο κ. Πολάκης έξυπνα απέφυγε να απαντήσει. Στο άρθρο 2 είχε τις ποινές σε αυτούς που συλλαμβάνονται από τις εταιρείες να υπερκοστολογούν. Τις καταργήσατε τις ποινές. Σας έχουν παρασύρει. Το άρθρο 2 που καταργήσατε ήταν οι ποινές στους κλέφτες».

«Εγώ μπήκα στο πανεπιστήμιο με 19,2» ανέφερε σχετικά με τις μαθητικές επιδόσεις: « Πράγματι το πήρα στα 10 χρόνια το πτυχίο μου γιατί έπρεπε να βοηθήσω τους γονείς μου. Στα πρακτικά της Βουλής έχω τον κ. Πελεγρίνη που μου έπλεξε το εγκώμιο. Εσείς κ. Πολάκη μπορείτε να μου καταθέσετε το πτυχίο εντατικολόγου που έχετε; Θέλω το πιστοποιητικό. Ξέρετε γιατί; Γιατί κάνατε τον διευθυντή εντατικής χωρίς να έχετε πτυχίο. Γιατί εγώ σε ξέρω. Κι εγώ θα σε κλείσω φυλακή. Από μένα δεν ξεμπλέκεις. Νομίζεις ότι είσαι καθαρός αλλά είσαι πολύ βρώμικος».

 

Πολυμέσα