Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022  17:29:46

Γιατί τελικά οι γυναίκες κάνουν σεξ

Τα κίνητρα που ωθούν τους ανθρώπους να κάνουν σεξ είναι πολλά και διαφορετικά, σύμφωνα με το μπλογκ Sex & Psychology του Δρ. Justin J. Lehmiller.

Υπάρχουν όμως διαφορές στους λόγους και τα κίνητρα στο σεξ, σύμφωνα με το είδος της σχέσης που έχουμε; Βασίζονται οι λόγοι στις σεξουαλικές μας προτιμήσεις; Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior, δίνει τις απαντήσεις, τουλάχιστον όσον αφορά τις γυναίκες.

Ερευνητές, μετά από πείραμα, ανακάλυψαν ότι οι συναισθηματικοί λόγοι έρχονται δεύτεροι όταν γίνεται σεξ με περιστασιακό σύντροφο. Ωστόσο, το συναίσθημα στο σεξ υπερισχύει όταν πρόκειται για σταθερή σχέση με τον σύντροφο και έτσι οι "σωματικοί" λόγοι, έρχονται δεύτεροι. Το αποτέλεσμα προήλθε από την έρευνα, ανεξαρτήτου φύλου των συμμετεχόντων.
Μερικά παραδείγματα των πιο συνηθισμένων λόγων στο σεξ με περιστασιακό σύντροφο, είναι: "Ήθελα να βιώσω τη φυσική ευχαρίστηση", "Η σωματική εμφάνιση του ατόμου, με εξιτάρει", "Αισθάνθηκα διεγερμένη και ήταν όμορφα".

Παραδείγματα στο σεξ με τον σύντροφο, είναι: "Ήθελα να δείξω την αφοσίωσή και την αγάπη μου προς το άτομο", "Επιθυμούσα συναισθηματική εγγύτητα".
Για το περιστασιακό και μη σεξ με άνδρες ή γυναίκες, τα λιγότερο συνηθισμένα κίνητρα δεν διαφέρουν και οι ασυνήθιστοι λόγοι επικεντρώνονταν στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. "Ήθελα να νιώσω πιο κοντά στον Θεό" και "Ήθελα να μεταφέρω στον σύντροφο κάποια σεξουαλικά μεταδιδόμενη αρρώστια".
Όπως συμβαίνει σε κάθε μελέτη, έτσι και σε αυτήν υπήρχαν περιορισμοί ως προς την ομάδα και την ηλικία των συμμετεχόντων. Οι περισσότερες ήταν φοιτήτριες, γεγονός που δείχνει ότι οι προτιμήσεις σε μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες, θα διαφέρει και κυρίως αν προέρχονται από διαφορετική εθνικότητα.

Επιπλέον, οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν ετεροφυλόφιλοι και οι λίγοι που δεν ήταν, είχαν μικρή εμπειρία. Ακόμα ένας λόγος που θα πρέπει να γίνει αντίστοιχο πείραμα σε ευρύτερο κοινό.
Πηγή: Sex & Psychology

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline