Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  02:56:40

Xοντρές απάτες νοσοκομειακών γιατρών και επί καθεστώτος Πολάκη- Ξανθού και του ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Προκλητική περίπτωση γιατρού, που έγραψε 4.900 συνταγές για ασθενείς που δεν γνώριζαν τίποτα.

Οι 4.500 περίπου γιατροί, από κάθε παράταξη, που «αμοίβονταν» με κονδύλια, δώρα, ταξίδια και άλλες παροχές από την εταιρεία NOVARTIS για την προώθηση προιόντων της μοιάζει να έπαιρναν ...φιλοδωρήματα και «αστεία ποσά-λαδώματα». Άλλοι συναδελφοί τους μέσα στα νοσοκομεία επιδίδονται σε επαίσχυντες πράξεις συναλλαγής πέρα από τις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Πολλάκη=-Ξανθού, που δεν φαίνεται-παρά τις προθέσεις τους- να έφεραν σημαντικές αλλαγές στο σύστημα διαφθοράς, στα φακελάκια στα νοσοκομεία, στα φάρμακα και γενικά στο ΕΣΥ.
Για σωρεία παράνομων συνταγογραφήσεων κατηγορούνται γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία. Η ζημία που προκλήθηκε στο Δημόσιο ανέρχεται σε τουλάχιστον 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι ένας και μόνον γιατρός φέρεται ότι κατόρθωσε να χορηγήσει σε διάστημα 14 μηνών περίπου... 4.900 συνταγές(!) εκ των οποίων το 50% των υποτιθέμενων ασθενών κατοικούσε σε περιοχή που κάλυπτε υγειονομικά άλλο νοσοκομείο. Όπως αποκαλύφθηκε, η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών δεν είχε εξεταστεί στο νοσοκομείο, και οι περισσότεροι δεν ήξεραν καν ότι συνταγογραφήθηκαν φάρμακα στο όνομά τους...

Για τη σωρεία των παράνομων συνταγογραφήσεων , που κατηγορούνται γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου, ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τους, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Αδαμίδης, όπως αποκαλύφθηκε οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση γιατροί, σε προφανή συνεργασία με φαρμακευτικές εταιρείες, χρησιμοποιούσαν πλαστές φωτογραφίες έλκους κατακλίσεων σε δεκάδες περιπτώσεις ασθενών που δεν είχαν κατακλίσεις, προκειμένου να συνταγογραφηθούν επιθέματα κατακλίσεων.
Επίσης, χρησιμοποιούσαν ψευδείς διαγνώσεις προκειμένου να δοθεί αγωγή για δήθεν επιπλοκές διαβήτη σε ασθενείς που δεν έπασχαν από διαβήτη, ενώ χορηγήθηκαν χιλιάδες συνταγές για σκευάσματα ειδικής διατροφής, με την ψευδή διάγνωση της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, που θα δικαιολογείτο μόνο αν ο Έβρος είχε πενήντα φορές μεγαλύτερη συχνότητα της νόσου από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι ένας και μόνον γιατρός φέρεται ότι κατόρθωσε να χορηγήσει σε διάστημα 14 μηνών περίπου ...4.900 συνταγές(!) εκ των οποίων το 50% των υποτιθέμενων ασθενών κατοικούσε σε περιοχή που κάλυπτε υγειονομικά άλλο νοσοκομείο. Όπως αποκαλύφθηκε, η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών δεν είχε εξεταστεί στο νοσοκομείο και οι περισσότεροι δεν ήξεραν καν ότι συνταγογραφήθηκαν φάρμακα στο όνομά τους.
Η ζημία που προκλήθηκε στο Δημόσιο ανέρχεται σε τουλάχιστον 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Με απόφαση του διοικητή δύο από τους εμπλεκόμενους γιατρούς τέθηκαν ήδη από σήμερα σε αργία και όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, εκτός από τις ποινικές κυρώσεις θα κατατεθεί και αγωγή για να αποζημιώσουν το Δημόσιο για την ζημία που προκάλεσαν.

"Η δράση των ανωτέρω γιατρών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την μεθοδική, επιστημονική και φιλότιμη προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων του Π.Γ.Ν.Ε", αναφέρει ο κ. Αδαμίδης και ενημερώνει ότι με τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας είναι πλέον εφικτό να διασταυρωθούν με πολλαπλό τρόπο στοιχεία από διάφορες πηγές και να αποκαλυφθεί οποιαδήποτε κομπίνα σε βάρος του Δημοσίου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline