Σάββατο 20 Απριλίου 2024  00:05:24

ΙΣΑ: «Βατερλώ» η νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Για κατάρρευση του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και «Βατερλώ» του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή την παράταση της προθεσμίας για τις προσλήψεις στις Τοπικές Μονάδες Υγείας.

«Το υπουργείο εξαναγκάστηκε χθες να ανακοινώσει εσπευσμένα την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη στις Τοπικές Μονάδες Υγείας καθώς στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τη στελέχωσή τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΙΣΑ σχολιάζοντας τον χαμηλό αριθμό αιτήσεων.

Στην Περιφέρεια Αθηνών έγιναν 53 αιτήσεις για την κάλυψη 195 θέσεων και η εικόνα είναι περίπου ίδια και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, όπου οι αιτήσεις των υποψηφίων, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά βίας καλύπτουν το 1/3 των θέσεων.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη «στο ανεδαφικό, κρατικοδίαιτο και ιδεοληπτικό σύστημα που επιχειρεί να επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας».

Να σημειωθεί ότι ο ΙΣΑ είχε εξαρχής διατυπώσει αντιρρήσεις για το νέο σύστημα ΠΦΥ, θεωρώντας το εγχείρημα πρόχειρο και χωρίς κίνητρα για τους γιατρούς, δεδομένου ότι η χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί είναι περιορισμένου εύρους.

«Ο ιατρικός κόσμος θα προτιμήσει να πάρει το δρόμο της ξενιτιάς παρά να εργαστεί σε συνθήκες που δεν διασφαλίζουν την επαγγελματική του επιβίωση και την αξιοπρέπειά του. Δυστυχώς το νέο σύστημα που νομοθετήθηκε παρά τις αντιρρήσεις των Φορέων δεν στηρίζεται σε ρεαλιστική βάση είναι ανεφάρμοστο και ιδεοληπτικό», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline