Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  06:49:17

Υπουργείο Υγείας: Ευσεβής πόθος η αποτυχία του δημόσιου συστήματος υγείας

Να μην σπεύδει να προεξοφλεί την αποτυχία του δημόσιου συστήματος υγείας διαμηνύει στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Απαντώντας σε ανακοίνωση του ΙΣΑ για τη νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το υπουργείο τονίζει ότι η μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί «γιατί είναι η διεθνώς αποδεκτή και κοινωνικά αναγκαία απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας απαντώντας άμεσα στο δελτίο τύπου του ΙΣΑ όπου γίνεται λόγος για κατάρρευση της ΠΦΥ πριν καν ξεκινήσει και μικρό ενδιαφέρον εκ μέρους των γιατρών για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ, τονίζει χαρακτηριστικά: «Ο κ. Πατούλης και όσοι αντιστρατεύονται το δημόσιο σύστημα υγείας ας μην σπεύδουν να προεξοφλούν την αποτυχία αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης, εκφράζοντας ευσεβείς πόθους. Αυτή θα προχωρήσει γιατί είναι η διεθνώς αποδεκτή και κοινωνικά αναγκαία απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες».

Σε ότι αφορά τις αιτήσεις για τις προσλήψεις στις ΤΟΜΥ, το υπουργείο αναφέρει ότι εν μέσω θέρους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα από 19.300 άτομα, και ότι η παράταση που εδόθη «απαντά στην ανάγκη να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας να διεκδικήσουν με διαφάνεια κα αξιοκρατία μια αξιοπρεπή θέση εργασίας στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline