Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:01:11

Από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου το νέο σύστημα ραντεβού και εξετάσεων από τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ. Όλα όσα αλλάζουν για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και τις οικογένειες τους. Κύριο

Αλλαγές προς το καλύτερο με πολλές προσδοκίες από την Κυβέρνηση, με πολλές επιφυλάξεις από τα άλλα κόμματα και φορείς της Υγείας.


Από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου αρχίζει να λειτουργεί το νέο σύστημα των επισκέψεων των ασφαλισμένων σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
Για το νέο κανονισμό οι γιατροί μέσω της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) έχουν στείλει εξώδικο ζητώντας την απόσυρση των σχετικών εγκυκλίων.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει πως το νέο σύστημα των επισκέψεων ήταν επιβεβλημένο, μετά τις καταγγελίες που δεχόταν από ασφαλισμένους σχετικά με την ποιότητα της εξυπηρέτησης που είχαν.
Από την άλλη πλευρά, οι συμβεβλημένοι γιατροί θεωρούν πως οι νέες, τροποποιημένες οδηγίες παραβαίνουν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τον Οργανισμό και πως θα προκαλέσουν, αντί να λύσουν, προβλήματα.

Τι θα ισχύει

Οι τροποποιημένες οδηγίες, που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, καθορίζουν μέσο ημερήσιο αριθμό επισκέψεων (20) των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους γιατρούς και μέσο χρόνο επίσκεψης τα 15 λεπτά.

Επίσης, καθορίζεται μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασθενών στους συμβεβλημένους γιατρούς (100 επισκέψεις).
Παράλληλα, όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί καλούνται να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους κατά το οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει κατά την επικοινωνία με τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, να δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία τους, δηλαδή Ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, Αριθμό Μητρώου Ασφάλισης και Τηλέφωνο επικοινωνίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline