Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  04:48:05

Χάνουν οι Αποστολόπουλοι τη μάχη για την αγορά του «ΥΓΕΙΑ» από το «ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» –Στις 25 Αυγούστου ολοκληρώνεται η εξαγορά από τον Όμιλο «CVC Capital» που έχει εξαγοράσει το «Μετροπόλιταν» και άλλες κλινικές. Κύριο

Η "Αποστολόπουλος Συμμετοχών", μετά από οξύτατες ανακοινώσεις ανάμεσα στους δύο μεγάλους Ιατρικούς Ομίλους επέμενε και κατέθεσε πρόταση στη MIG για εξαγορά του Υγεία στις αρχές Ιουλίου.

Η πρόταση αφορούσε την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της MIG στο Υγεία με τιμή αναφοράς €0,95 ανά μετοχή.
Την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά της συμμετοχής του στον Όμιλο Υγεία από την "Αποστολόπουλος Συμμετοχών" ανακοίνωσε προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές Αρχές ο Όμιλος συμμετοχών MIG τις αρχές Ιουλίου αλλά χωρίς τελικό θετικό αποτέλεσμα.,όπως φάνηκε χθες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τότε ανακοίνωση της MIG, "η «Marfin Investment Group Α.Ε. Συμμετοχών» («MIG»)γν ωστοποιησει ότι το Σάββατο, 30.6.2018 έλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρία «Γ.Αποστολόπουλος Συμμετοχών Α.Ε.» («Αποστολόπουλος Συμμετοχών») πρόταση εξαγοράς του συνολικού πακέτου μετοχών της MIG στο «Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία Α.Ε.» («Υγεία») με τιμή αναφοράς €0,95 ανά μετοχή υπό την αίρεση διενέργειας σχετικού οικονομικού και νομικού ελέγχου του Υγεία. Η πρόταση εξαγοράς βασίζεται σε μη δεσμευτική προσφορά για την χρηματοδότηση της πρότασης από την «H.I.G. Capital International». Η πρόταση της Αποστολόπουλος Συμμετοχών θα τεθεί υπόψιν των αρμοδίων οργάνων της MIG τα οποία θα λάβουν σχετικές αποφάσεις για την περαιτέρω διαδικασία."

Οι επιλογές κινήθηκαν όμως προ την αντίθετη κατεύθυνση, προς την αρχική προτίμηση. Με πλήρη απαρτία (73,99%) ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η πρώτη επαναληπτική ετήσια Γενική Συνέλευση του Διαγνωστικού Κέντρου «ΥΓΕΙΑ».
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία και εγκρίθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπου και εκπροσωπήθηκαν συνολικά 16 μέτοχοι.

Ενώ είχε ξεκινήσει η Γενική Συνέλευση δικηγόρος που εκπροσωπούσε την εταιρία «Αποστολόπουλος Holdings», η οποία κατέχει το 5,18 των μετοχών του «ΥΓΕΙΑ», με επιστολή που αναγνώσθηκε έκανε γνωστό ότι καταψηφίζει όλα τα θέματα και έκανε πρόταση ακόμη και άνω του 1 ευρώ για κάθε μετοχή για την απόκτηση του 70% του Διαγνωστικού Κέντρου.

Η ολοκλήρωση, όμως, της πώλησης του «ΥΓΕΙΑ» στο CVC Capital (μέσω της Hellenic Healthcare S.A R.L) βρίσκεται στο τελικό στάδιο της. Η πρόταση εξαγοράς και το συνολικό τίμημα που προσέφερε το CVC Capital ανέρχεται στα 204 εκατ.ευρώ, έχει γίνει δεκτή από τη MIG και πλέον εκκρεμεί η έγκριση της από την Γενική Συνέλευση του ομίλου το Σάββατο 25 Αυγούστου.

Το «ΥΓΕΙΑ» είναι το πρώτο μεγάλο Ιδιωτικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα που λειτούργησε στην Ελλάδα το 1975 και μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές Νοσοκομειακές Μονάδες της χώρας μας. Με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και η ανάπτυξη δικτύου ολοκληρωμένων υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Απορρίφθηκε η αγωγή της Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε. για το Υγεία
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 14:59

Το αίτημα προσωρινής διαταγής της Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε. για την απαγόρευση κάθε μεταβολής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου Υγεία απέρριψε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί ένα «γαϊτανάκι» ανακοινώσεων μεταξύ των δύο πλευρών, με την Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε. να αντιδράει στον αποκλεισμό της από τη διαδικασία πώλησης του Υγεία.
Μάλιστα, είχε στραφεί νομικά εναντίον των διοικήσεων του νοσοκομείου, της MIG και της Τράπεζας Πειραιώς, ΠΕΙΡ-2,20% κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις, με στόχο την πώληση του Υγεία στον επενδυτικό όμιλο CVC Capital.
Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Γ. Αποστολόπουλος είναι βασικός μέτοχος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline