Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:03:56

Σοκ στη Γαλλία: Πάνω από 800 γέφυρες μπορεί να καταρρεύσουν αν δεν συντηρηθούν

Περίπου το ένα τρίτο των 12.000 γεφυρών που συντηρούνται με κεντρικούς δημόσιους πόρους χρειάζονται επισκευές, σύμφωνα με έκθεση που ζήτησε η κυβέρνηση Μακρόν.


Περίπου 840 γέφυρες στην Γαλλία κινδυνεύουν με κατάρρευση τα επόμενα χρόνια εάν οι κρατικές δαπάνες για την συντήρησή τους παραμένουν στα σημερινά επίπεδα, σύμφωνα με μελέτη που ζήτησε η κυβέρνηση και δημοσιεύει η εφημερίδα Journal du Dimanche.
Οι συντάκτες της έκθεσης εκτιμούν ότι περίπου το ένα τρίτο των 12.000 γεφυρών που συντηρούνται με πόρους από τον κεντρικό προϋπολογισμό χρειάζονται επισκευές.

Η μελέτη δεν καλύπτει τις χιλιάδες γέφυρες που έχουν παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση σε ιδιωτικές εταιρείες ή συντηρούνται από υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης – όπου οι προϋπολογισμοί για δημόσια έργα έχουν περικοπεί τα τελευταία χρόνια.
Το Παρίσι έχει ήδη δεσμευθεί πως θα αυξήσει τις δαπάνες για τις υποδομές.

Η τραγωδία στην Ιταλία που στοίχισε την ζωή σε 43 ανθρώπους κι έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τους κινδύνους που πηγάζουν από την υπο-επένδυση σε μεγάλα έργα στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έχει προαναγγείλει πως θα καταθέσει νομοσχέδιο για τις υποδομές μετά το καλοκαίρι, ενώ η υπουργός Μεταφορών έχει δεσμευθεί για πρόγραμμα δαπανών ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline