Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  22:34:52

Ακόμη ένας, πέμπτος κατά σειρά παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Κύριο

Η παχυσαρκία, (και γενικότερα η κακή διατροφή και το μεγάλο βάρος, η έλλειψη γυμναστικής) η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η έκθεση στην ακτινοβολία είναι μερικοί από τους γνωστούς παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού, φαίνεται όμως ότι δεν είναι οι μόνοι.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες παγκοσμίως. Μια σύγχρονη μάστιγα για τις γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία τους, σε όλες τις χώρες..

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία απ' όλο τον κόσμο 1 σε κάθε 9 - 12 γυναίκες, ανάλογα με τη χώρα διαβίωσης, θα εμφανίσει τη νόσο κάποια στιγμή στη ζωή της.
Γι' αυτό και ο φόβος του καρκίνου του μαστού είναι ένας από τους μεγαλύτερους μιας γυναίκας.
Εάν ο καρκίνος εντοπίζεται μόνο στον μαστό και δεν έχει εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος, ποσοστό 99% των γυναικών καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν τη νόσο και να ζήσουν απαλλαγμένες από τον καρκίνο για τουλάχιστον μία πενταετία.

Η παχυσαρκία,(και γενικότερα η κακή διατροφή και το μεγάλο βάρος, η έλλειψη γυμναστικής) η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η έκθεση στην ακτινοβολία είναι μερικοί από τους γνωστούς παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού, φαίνεται όμως ότι δεν είναι οι μόνοι.
Η έλλειψη της επαφής με τη φύση και το πράσινο, θα πρέπει μάλλον να ενταχθεί στη λίστα με τους παράγοντες κινδύνου για τη συχνή νόσο των γυναικών, δείχνει μια νέα ισπανική επιστημονική μελέτη που δημοσίευτηκε στο «International Journal of Hygiene and Environmental Health». Επιστημονικά αποδεδειγμένο πλέον.

Οι γυναίκες που ζουν κοντά σε πράσινους ανοιχτούς χώρους (και όχι βέβαια να δουλεύουν στη φύση και μάλιστα σε σκληρές δουλειές και συνθήκες)είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με Ισπανούς ερευνητές.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι γυναίκες που έχουν πρόσβαση σε πάρκα ή δημόσιους κήπους έχουν λιγότερο άγχος, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο να εμφανίσουν τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

Το άγχος, γενικά οι καταστάσεις αγωνίας και αβεβαιότητας μια τέταρτη κατηγορία κινδύνου και προβλημάτων υγείας έχει μια άμεση επίδραση στην ανάπτυξη καρκίνου στους ανθρώπους. Οι ερευνητές έχουν συμπεράνει ότι όταν ένα άτομο βρίσκεται σε κατάσταση άγχους, φυσικές αλλαγές εμφανίζονται μέσα στο σώμα του.

Οσο πιο κοντά ζει μια γυναίκα στο υπαίθριο πράσινο, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου, σύμφωνα με την ισπανική μελέτη.
Οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα έπειτα από ανάλυση στοιχείων που αφορούσαν 2.800 γυναίκες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline