Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:28:51

«Επελαύνει» ο ιός του Δυτικού Νείλου: 45 νέα κρούσματα και έξι θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Σαρώνει ο ιός του Δυτικού Νείλου: Άλλοι πέντε θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα. Στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται 30 ασθενείς εκ των οποίων οι 11 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας - Συνολικά 17 οι θάνατοι από τον ιό.

Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων αλλά και των ασθενών με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται μέσω των μολυσμένων κουνουπιών.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφηκαν 45 νέα κρούσματα της λοίμωξης, έξι εκ των οποίων ήταν θανατηφόρα.

Στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται σήμερα, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, 30 ασθενείς εκ των οποίων οι 11 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Συνολικά, η επέλαση του ιού του Δυτικού Νείλου έχει αφήσει 153 περιστατικά σοβαρής λοίμωξης που εκδηλώθηκε με εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και άλλα συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα των προσβληθέντων, καθώς και 17 θανάτους.

Σχεδόν τα μισά περιστατικά έχουν καταγραφεί στην Αττική, η οποία αποτελεί όπως αποδεικνύεται και από τα στοιχεία πεδίο πρόσφορο για τους πληθυσμούς των κουνουπιών και τη μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 153 περιστατικών τα 80 έχουν δηλωθεί στο λεκανοπέδιο, με τα 54 να έχουν αναφερθεί στην Περιφέρεια Αττικής και τα 26 σε εκείνη του Πειραιά. Πολλά κρούσματα έχουν καταγραφεί και στη Βόρεια Ελλάδα, στους περισσότερους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ εφιστούν την προσοχή των κατοίκων ιδίως στις «κόκκινες» λόγω της λοίμωξης περιοχές της χώρας και τους καλούν να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline