Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  08:15:29

Οι ανθυγιεινές απόψεις του Π. Πολάκη

Για την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην ΚΕ και τα όσα γράφτηκαν από μερίδα του Τύπου, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος έκανε λόγο για σκόπιμη διαστρέβλωση των δηλώσεών του, σημειώνοντας: «Αυτό στο οποίο επιμένει ο Παύλος Πολάκης, και αυτό στο οποίο επιμένει και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η πολύ μεγάλη προσπάθεια για την κάθαρση και την θεσμική θωράκιση της ελληνικής Πολιτείας από φαινόμενα διαφθοράς».


Πρόσθεσε δε το εξής: «Ξέρετε ότι ο κ. Πολάκης έχει δώσει μία τεράστια μάχη στο χώρο της υγείας για να δημιουργήσει καλύτερους όρους ελέγχου και διαφάνειας σε ένα χώρο τον οποίο λυμαίνονταν παραθεσμικά και εξωθεσμικά δίκτυα. Νομίζω ότι ακριβώς αυτό ήταν που τονίστηκε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δηλαδή ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι περνάει απ' το χέρι της ώστε όσοι έχουν παρανομήσει, να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι δεν βάζει στη φυλακή η κυβέρνηση.

Η ελληνική δικαιοσύνη βάζει στη φυλακή, ωστόσο υπάρχουν διοικητικές ενέργειες, διοικητικοί έλεγχοι, εξεταστικές επιτροπές στις οποίες η κυβέρνηση παίρνει την πρωτοβουλία» είπε ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η θεσμική θωράκιση και η απόδοση δικαιοσύνης.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πάρα πολλά προς αυτόν τον τομέα – βεβαίως μένουν ακόμα πολλά πολύ σημαντικά βήματα να γίνουν» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας αναφορικά με τις πρωτοβουλίες κατά της διαφθοράς σημειώνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως αυτό του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Νοβάρτις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline