Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:03:10

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού: Καινοτόμες μέθοδοι για την αντιμετώπισή του.

Οι διαγνωστικές μέθοδοι για τον καρκίνο του μαστού έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε μπορούν να εντοπίζουν όγκους σε αρκετά πρώιμο στάδιο. Κατά συνέπεια, οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι μικρότερες, τα ήδη υψηλά ποσοστά επιτυχημένων επεμβάσεων και αποτελεσματικών θεραπειών ενισχύονται περαιτέρω και σε συνδυασμό με εξελιγμένες ογκοπλαστικές τεχνικές, προκύπτει πλέον και ένα εξαιρετικό κοσμητικό αποτέλεσμα.

Με αυτό το κεντρικό συμπέρασμα ολοκληρώθηκε η 2η Διεπιστημονική Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού «Σύγχρονες Απόψεις και Προοπτικές», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, με την συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Ελληνική Γυναικολογική Εταιρεία Παθήσεων Μαστού υπό την αιγίδα της Ένωσης Ακτινολόγων Μαστού Ελλάδος και της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, με στόχο να προβληθούν και να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο ως προς την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Μία από τις καινοτόμες μεθόδους που παρουσιάστηκαν είναι η CESM (Contrast Enhanced Spectral Mammography). Πρόκειται για μέθοδο που επιτρέπει την ακριβέστερη ανάδειξη βλαβών, καθώς αυτές ενισχύονται με την ενδοφλέβια έγχυση ιωδιούχου μέσου σκιαγραφικής αντίθεσης σε μία μαστογραφική εικόνα από την οποία έχει αφαιρεθεί ψηφιακά όλο το υπόστρωμα που την απαρτίζει. Τη νέα μέθοδο που εφαρμόζεται πλέον και στην Ελλάδα, επικρότησε κατά την εισήγησή του ο δρ Virgilio Sacchini, διεθνούς φήμης χειρουργός με εξειδίκευση στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, διευθυντής και ενεργός κλινικός ερευνητής στο Κέντρου Μαστού του Memorial Sloan Kettering της Νέας Υόρκης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline