Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:51:53

Μάρτιν Σουλτς: Ψήφος διαμαρτυρίας στην Ιταλία

Σε διαφορετικό μήκος κλίματος από την υπόλοιπη γερμανική πολιτική ηγεσία. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε ότι οι Ιταλοί εκλογείς έστειλαν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμώντας πως τα μαθήματα που πρέπει να αντληθούν από την εκλογική αυτή διαδικασία είναι ότι «οι λαοί είναι έτοιμοι να κάνουν θυσίες» αλλά όχι να συναινέσουν σε «περικοπές για τις περικοπές» και σε «μονομερείς» περικοπές με «κάθε κόστος».

 

«Οι θυσίες αυτές πρέπει να οδηγούν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής τους και ειδικά να δίνουν μια προοπτική για τα παιδιά τους», ανέφερε ο Σουλτς.

Οι Ιταλοί εκλογείς έδειξαν ότι «δεν είναι ικανοποιημένοι» από τη θεραπεία λιτότητας που τους έχει επιβληθεί, είπε ο Σουλτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας πως ό,τι συμβαίνει στην Ιταλία επηρεάζει όλη την Ευρώπη. «Σημειώνουμε ότι υπήρξε μια ευρεία ψήφος διαμαρτυρίας εναντίον της πολιτικής δημοσιονομικής εξυγίανσης», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΚ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline