Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:08:35

Ελπιδοφόρα ανακάλυψη για τη ασθένεια –μάστιγα των γυναικών όλου του κόσμου. Εύρημα-κλειδί για τη θεραπεία μίας από τις πιο θανάσιμες μορφές καρκίνου του μαστού. Κύριο

Η πρωτεΐνη Tinagl1, που σχηματίζεται φυσικά στα νεφρά μας, έχει τη δυνατότητα να καταστείλει την εξάπλωση του τριπλά αρνητικού καρκίνου του μαστού, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Το «κλειδί» για τη θεραπεία μίας από τις πιο θανάσιμες μορφές καρκίνου του μαστού μπορεί να βρίσκεται στα ανθρώπινα νεφρά, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Ελπιδοφόρο και παρήγορο γεγονός και για την Ελλάδα η νέα επιστημονική ανακάλυψη-επισήμανση.Τα τελευταία χρόνια έχουμε ετησίως γύρω στις 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Η ηλικία εμφάνισης της νόσου έχει κατέλθει, δυστυχώς, πολύ και σ' αυτό συντελεί η αγαμία, η ατεκνία, η ανεργία και οι δύσκολες συνθήκες που διαβιώνουν σήμερα οι γυναίκες λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας. Γι' αυτόν τον τελευταίο λόγο φοβόμαστε ότι τα επόμενα 5-10 χρόνια ο καρκίνος του μαστού στη χώρα μας, θα σημειώσει σημαντική αύξηση.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πρωτεΐνη Tinagl1, που σχηματίζεται φυσικά στα νεφρά μας, έχει τη δυνατότητα να καταστείλει την εξάπλωση του τριπλά αρνητικού καρκίνου του μαστού, μια μορφή της ασθένειας που αντιστέκεται σθεναρά στις υπάρχουσες θεραπειες.

«Πολλοί επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να μπλοκάρουν τις μεταστάσεις αυτής της μορφής καρκίνου. Ωστόσο μέχρι σήμερα Όπως ανακάλυψε η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Πρίνστον, η ουσία Tinagl1 «στοχοποιεί» τα σήματα του οργανισμού που ενθαρρύνουν τις μεταστάσεις της νόσου. Αφού κατασκεύασαν μια τεχνητή εκδοχή της πρωτεΐνης στο εργαστήριο και τη χορήγησαν σε ποντίκια, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μέσω αυτό του φαρμάκου όχι μόνο σταματούσε η ανάπτυξη των ογκων, αλλά μειωνόταν θεαματικά η πιθανότητα εξάπλωσής τους στους πνεύμονες.

Οι όγκοι του τριπλά αρνητικού καρκίνου του μαστού δεν διαθέτουν τους τρεις συνηθέστερους υποδοχείς που «θρέφουν» τον καρκίνο και παράλληλα αντιδρούν στις κοινές ορμονικές θεραπείες της ασθένειας, όπως η θεραπεία με ταμοξιφαίνη. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η μορφή καρκίνου να καταπολεμάται πολύ πιο δύσκολα.

Αυτές οι απόπειρες ήταν αποτυχημένες, αφού με κάθε μέθοδο που δοκίμαζαν, τα καρκινικά κύτταρα έβρισκαν τρόπο διαφυγής και εξάπλωσης» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Yibin Kang.

Ο καρκίνος του μαστού επηρεάζει μία στις οκτώ γυναίκες στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 15% των γυναικών αυτών εμφανίζει το συγκεκριμένο είδος καρκίνου.

Περίπου το 77% των γυναικών με τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού επιβιώνουν πέντε χρόνια μετά την διάγνωση της ασθένειας, συγκριτικά με το 93% εκείνων που πάσχουν από άλλες μορφές καρκίνου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline