Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:58:56

ΠΟΕΔΗΝ: Γεμάτες οι κλίνες ΜΕΘ - Σε λίστα αναμονής 60 ασθενείς

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να λειτουργήσει τις 150 κλειστές κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων που είναι εξοπλισμένες», σημειώνοντας ότι «απαιτούνται προσλήψεις 600 νοσηλευτών και 100 γιατρών».

Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε λίστα αναμονής σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και στο φαινόμενο αυτό «πέραν των λιγοστών λειτουργούντων κλινών ΜΕΘ, συμβάλλει το αντιεμβολιαστικό κίνημα που αναπτύσσεται στη χώρα μας».
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία «παρατηρείται φέτος νέοι άνθρωποι με λοιμώξεις να βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ».

Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει ότι «χθες βράδυ στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ ήταν 60 ασθενείς. Οι 30 ήταν πάνω από 5 ημέρες στη λίστα, ενώ γεμάτες είναι και οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα συμβεβλημένες με το Δημόσιο». Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να λειτουργήσει τις 150 κλειστές κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων που είναι εξοπλισμένες», σημειώνοντας ότι «απαιτούνται προσλήψεις 600 νοσηλευτών και 100 γιατρών».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται και στην χθεσινή εφημερία του Νοσοκομείου Αττικόν, κάνοντας λόγο για ταλαιπωρία των ασθενών στα ΤΕΠ και για αναμονή που ξεπερνούσε τις έξι ώρες. «Εξετάστηκαν 900 ασθενείς και έγιναν 212 εισαγωγές», αναφέρει η Ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι «659 ασθενείς νοσηλεύονται σε θαλάμους, 122 νοσηλεύονται σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline