Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οκτώ τρόποι που θα βοηθήσουν το παιδί στο διάβασμα

Ακολουθείστε τις συμβουλές των ειδικών για να βοηθήσετε το παιδί να συγκεντρωθεί στο διάβασμα. Κάθε γονιός θέλει να βοηθήσει το παιδί του να είναι καλός μαθητής.

Εάν το παιδί είναι μικρό και δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί ακολουθείστε τις συμβουλές των ειδικών για να το βοηθήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Χρησιμοποιώντας συστηματικά ορισμένες τεχνικές και εφαρμόζοντας κάποιους βασικούς κανόνες μπορείτε να διαμορφώσετε το περιβάλλον του παιδιού έτσι ώστε να μην διασπάται η προσοχή του.

Να το επαινείτε τις στιγμές που είναι πράγματι οργανωμένο και προσεχτικό. Μην παρατηρείτε μόνο πότε χαζεύει αλλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι συγκεντρωμένο. Φροντίστε λοιπόν, να του εξασφαλίσετε το περιβάλλον μελέτης που το βοηθάει.

Δείξτε του τους τρόπους που μπορεί να ακολουθήσει για να κάνει το διάβασμα αποτελεσματικό. π.χ. να διαβάσει πρώτα το μάθημα, μετά να σημειώσει τα κύρια σημεία, μετά να το ξαναδιαβάσει κλπ.

Αδειάστε το γραφείο του από οτιδήποτε μπορεί να τραβήξει την προσοχή του και βοηθήστε το να οργανώσει το υλικό του.

Οργανώστε τον χρόνο του. Πείτε του π.χ. ότι θα διαβάσει «από την ώρα που ο δείχτης του ρολογιού είναι εδώ μέχρι να πάει εκεί». Φτιάξτε μαζί ένα ημερολόγιο με τις υποχρεώσεις που έχει μέσα στην εβδομάδα.

 

Πολυμέσα